Måske den sidste tur til Augusta for Ernie Els?

Ernie Els er stadig på jagt efter den grønne jakke efter 22 forsøg siden debuten i 1998

Når Ernie Els i morgen kl. 18:13 dansk tid teer af på 1. hul på Augusta National, er det 23. gang, at den store sydafrikaner stiller til start ved US Masters. Årets udgave af US Masters er det sidste år, hvor Els er automatisk kvalificeret via sejren i The Open i 2012, som gav fem års adgang til majors.
Den nu 47-årige Els fik sin debut ved US Masters tilbage i 1998, hvor det blev til en imponerende ottendeplads. De følgende 17 år kvalificerede Els sig til US Masters, og sluttede bl.a. i top-6 hvert år i perioden 2000-2004. Stimen blev brudt i 2012, hvor Els ikke kvalificerede sig, og efterfølgende er det bedste resultat en 13. plads til The Big Easy. Men utroligt nok, er det altså endnu ikke lykkedes for Els at vinde US Masters, som i alt er noteret for seks top-10 placeringer.
Dog har Els ikke for alvor blandet sig i topstriden siden 2004, hvor Mickelson løb med sejren, som i øvrigt var Mickelsons første major sejr. Mickelson og Els udkæmpede en fantastisk duel på bagni, hvor Els bl.a. takket være to eagles indhentede Mickelson, men den populære amerikaner afgjorde det på 18. hul med sit livs vigtigste put til dato, som blev efterfulgt af Mickelsons nu legendariske hop på 18. green. Nedenfor kan highlights fra den spændende finalerunde fra 2004 genses.
– Læs også: Masters Par-3, turneringen du IKKE må vinde 
Ernie Els ligger aktuelt nr. 409 på verdensranglisten, og den seneste turneringssejr daterer sig tilbage til 2013, hvor Els vandt BMW International Open på Europatouren – i øvrigt foran Thomas Bjørn med et enkelt slag. Siden The Open sidste år, har Els spillet 17 turneringer på diverse tours, med det er kun lykkedes for Els at slutte i top 50 ved en enkelt lejlighed. Dermed er der ikke meget, der tyder på, at Els vil formå at kvalificere sig til de kommende års US Masters. Men som bekendt, så ved man jo aldrig i golf, og lad os håbe, at det ikke er sidste gang, at vi har set den elegante sydafrikaner på den berømte Augusta National bane i Georgia.