De syv største nedsmeltninger ved Masters

Jordan Spieth måtte overrække jakken til Danny WIllett i stedet for selv at tage den på efter sit kollaps på 12. hul i 2016

At føre en turnering efter 3 runder er aldrig ensbetydende med at man kan hæve trofæet søndag eftermiddag. I denne artikel gennemgår vi kort de 6 største nedsmeltninger om søndagen i Masters historien.
Nummer 7: Rory Mcilroy i år 2011:
Efter at have ført med 4 slag inden den afsluttende 4- runde af US Masters i 2011 stod Mcilroy på 10.tee og slog en kæmpe hook ud blandt tilskuerne og langt ind i skoven. Det store hook resulterede i en triplebogey. Triplebogeyen blev fulgt op af en bogey på hul 11 og en doublebogey på hul 12 efter et 4-putt. Efter endnu et hook ned i Rae´s creek på hul 13 var de 4 slag for længst sat over styr. Vinderen blev Charl Schwartzel, som lavde birdies på de sidste 4 huller. Rory Mcilroy sluttede på en delt 15. plads, men vandt US Open 2 måneder senere.
Nummer 6: Ed Sneed i år 1979:
Ed Sneed førte med 5 slag inden søndagens finalerunde og spillede solid golf på de første 15 huller om søndagen, men bogies på de tre afsluttende huller resulterede i at Ed Sneed skulle i omspil med Fuzzy Zoeller og Tom Watson. Fuzzy Zoeller vandt med en birdie på det andet omspilshul.
Nummer 5: Scott Hoch i år 1989:
Scott Hoch var i 1989 i omspil med Nick Faldo om at vinde US Masters. Hoch havde på hul 10 i omspillet et putt på 60 cm for sejren, men nerverne resulterede i et misset putt. Faldo vandt turneringen med en birdie på det efterfølgende omspilshul.
Nummer 4: Jordan Spieth i år 2016
Spieth førte med tre slag efter 11. hul på finalerunden, og var sikkert på vej mod sin anden grønne jakke i træk. Men en bold i vandet på 12. hul – efterfulgt af endnu én – resulterede i en firedobbelt bogey, og så kunne Danny Willett komme fra baghjul og stikke af med hæderen og jakken.

Nummer 3: Kenny Perry i år 2009:
Kenny Perry førte i 2009 US Masters med to slag da han manglede 2 huller. Men en række dårlige slag og et flækket indspil på hul 17 resulterede i at Perry tabte i omspil til Angel Cabrera. Perry fik senere mange fans da han ærligt indrømmede at han simpelthen ikke havde det der skulle til for at lukke turneringen.
Nummer 2: Curtis Strange i år 1985:
Efter en åbningsrunde i hele 80 slag fandt Curtis Strange i den grad sit spil og førte med to slag inden den afsluttende runde. Efter to ture i vandet på hul 13 og endnu en bogey på hul 15 var løbet kørt for Curtis Strange. Vinderen blev i stedet tyske Bernhard Langer.
Nummer 1: Greg Norman i år 1996
Greg Norman startede i 1996 finalerunden af US Masters med et 6 slags forspring til Nick Faldo. Men det som skulle have været en lang sejrsmarch blev i stedet en sand nedsmeltning for Greg Norman. Med bogies på hul 9, 10 og 11 samt en bold i vandet på hul 12 tabte Norman titlen på gulvet. Norman kom rundt i 78 slag og Nick Faldo vandt turneringen.