The Players Championship på C More Golf

Det er igen blevet tid til The Players Championship. Alle verdens bedste golfspillere er til start på den nyrenoverede TPC Sawgrass.

The Players Championship har traditionen tro samlet et felt i absolut verdensklasse, når 51 af de 53 bedst placerede spillere i verden er på startlisten. Belgiske Thomas Pieters (25) og Brandt Snedeker (27) er som de eneste to i top 53 ikke at finde på startlisten.
Den uofficielle og måske mest brugte titel som den femte Major er dermed i høj grad aktuel igen i år, når det hele går løs fra på torsdag klokken 13.30 dansk tid på C More Golf. Stadium Course på TPC Sawgrass lægger igen i år græs til turneringen, men i år i en nyrenoveret udgave.
Efter afslutningen på turneringen sidste år hvor Jason Day vandt, lukkede banen ned. Samtlige greens fik nyt græs, bunkers blev genopbygget og flere blev tilføjet. Beslutningen om nyt græs på greens blev blandt andet taget på baggrund af den meget trafik på banen, da TPC Sawgrass Stadium Course rent faktisk er åben for offentligheden. Nogle greens er blevet lagt om, mens andre kun har fået skiftet græs. 17. hul er der naturligvis ikke ændret på.
Den største ændring er uden tvivl 12. hul, som er gået fra et par 4 hul, som alle stort set spillede ens, med et jern eller kort kølle fra tee og en wedge ind mod green, til et ”risk/reward” hul hvor de langtslående kan vælge at gå efter green men bestemt ikke uden risiko.
Meget af charmen ved denne turnering har gennem tiden været, at den ikke favoriserer en bestemt type spillere. Siden 1982, hvor turneringen første gang blev spillet på Sawgrass, har både meget kortslående spillere og nogle i den helt anden ende af skalaen stået med trofæet. Fokus har i den grad været på at bevare det aspekt af banen, og det bliver spændende at se, om det er lykkes.
Præmiesummen i The Players er på svimlende 10,5 millioner dollars, hvoraf vinderen modtager 1,89 millioner. Udover de mange penge er der også 80 verdensranglistepoint og 600 FedEx Cup point. Men med feltet der er samlet i år, kommer man ikke sovende til hverken penge eller point.
Tre mulige vindere:
Dustin Johnson (verdensranglisteplacering 1)
DJ ser helt ustoppelig ud, og har nu skabt sig et forspring på omkring 4,7 point på verdensranglisten. Det lyder måske ikke af meget. Men det svarer til mere end to Players Championship sejre med en dividende på 46 spillede turneringer, som Dustin Johnson ligger med på nuværende tidspunkt.
Så blandt mange ubekendte i denne uge kan vi med sikkerhed sige, at Dustin Johnson stadig ligger nummer et i verden på søndag uanset udfaldet af Players Championship.
Man kan omvendt måske endda argumentere for, at DJ har udbygget forspringet yderligere. I de sidste syv starter har DJ seks top tre placeringer. En helt uhyggelig statistik og af samme grund er han selvfølgelig med blandt de mulige vindere igen i denne uge.
Rickie Fowler (verdensranglisteplacering 9)
Efter en hård 2016-sæson for Fowler ser det i den grad ud til, at lykken er vendt for den populære amerikaner. De seneste seks optrædener har resulteret i én sejr i Honda Classic og ingen placeringer uden for top 16. Mange husker måske Fowlers fantastiske triumf i netop Players Championship fra 2015, hvor han efter en fantomafslutning kæmpede sig med i et omspil mod Kevin Kisner og Sergio Garcia. Et fantastisk omspil endte med at give Fowler sejren, endda i samme uge hvor han i en afstemning blandt spillerne blev kåret til den mest overvurderede spiller på Touren. Stadium Course ligger godt til Fowler, og det ville ikke være overraskende at se ham nær toppen på søndag.
Francesco Molinari (verdensranglisteplacering 34)
Molinari er endelig ved at bide sig fast på verdens stærkeste tour, hvor han tidligere har haft det lidt svært. De seneste år har han med nød og næppe holdt kortet, men det lader til at han nu for alvor er faldet til på den anden side af vandet. 2016-17 sæsonen har budt på ti top 25 placeringer i 13 starter, og han banker for alvor på til at tage sit første trofæ på PGA Tour. Det vil være noget af en bedrift at tage Players Championship som den første, men det til trods sniger Molinari sig i denne uge med som en mulig outsider på denne liste.
C More Golf dækker Players Championship massivt med 44 timers livegolf fra hele ugen, plus et Players Championship preview show onsdag aften klokken 18.00 på C More Golf
Jesper Knudsen og Jeppe Huldahl sidder klar til at guide seerne igennem endnu et fantastisk Players Championship på C More Golf.