Sydkoreanske Kim vinder The Players på Sawgrass

Kim fremviser det synlige bevis på hans flotte sejr på legendariske TPC Sawgrass

21-årige Si Woo Kim fra Sydkorea vandt søndag aften The Players efter en suveræn afsluttende bogeyfri runde i 69 slag, og blev dermed den yngste vinder af turneringen.
Inden de sidste 18 huller af The Players Championship på Sawgrass var det tæt i toppen, og historisk set har det været svært for de førende spillere at holde fast på finalerunden. Årets udgave af turneringen blev ikke nogen undtagelse, idet den amerikanske duo, J.B. Holmes og Kyle Stanley, ikke kunne holde fast i føringen. Holmes faldt helt tilbage til en delt 41. plads efter finaledagens dårligste runde i 84 slag (+12), mens Stanley var rundt i 75 slag (+3) og sluttede på en delt fjerdeplads.
Med en afsluttende runde i 69 slag (-3) kom den blot 21-årige sydkoreaner Si Woo Kim fra baghjul, og blev dermed den yngste vinder af turneringen. Kim lavede 15 pars og tre birdies på en dag, hvor de fleste spillere kæmpede med banen og blæsten. Sydkoreaneren, som sidste år vandt Wyndham Championship, holdt utrolig godt sammen på scoren, og reddede nogle fantastiske pars undervejs. På de afsluttende huller, hvor der som bekendt er massere af vand i spil, udviste Kim stor koldblodighed og plottede sig fornemt rundt på Sawgrass.
– Læs også: Holmes og Stanley deler føringen på Sawgrass
Kim ramte blot otte greens in regulation på søndagens runde, men var på imponerende vis ind og i for par alle ti gange. I forhold til feltet hentede Kim fire slag i kategorien “Strokes gained – putting”, hvilket bidrog kraftigt til sydkoreanerens flotte sejr. Med sejren på Sawgrass rykker Kim forventeligt ind i top-30 på verdensranglisten.
Vinderscoren løb på -10, hvilket var tre slag færre end Louis Oosthuizen (73 slag) og Ian Poulter (71 slag) som delte andenpladsen. Poulter spillede utrolig godt de første 11 huller, hvor det blev til otte pars og tre birdies, men en bogey på det redesignede 12. hul satte lidt en stopper for Poulters momentum. På 72. hul shankede Poulter sit andetslag og måtte efterfølgende droppe ud af en busk, men fik på imponerende vis reddet en bogey efter et utroligt approach slag, der næsten gik i hul.
Dagens slag stod spanske Rafael Cabrera Bello for, idet den langtslående spanier holede sit andetslag på 16. hul, og lavede dermed turneringens første albatros nogensinde på hullet. Bello fulgte albatrossen op med en birdie på 17. hul og en par på 18. hul efter endda at have slået sit drive i vandet. Den fantastiske afslutning sikrede spanieren en delt fjerdeplads.
The Players Championship, leaderboard