Optakt: BMW PGA Championship på Wentworth

På 18. hul kan alt ske; med to gode slag kan greenen nås, men det kan også gå gruelig galt

I morgen tages der hul på Europa Tourens flagskibsturnering, BMW PGA Championship på Wentworth syd for London. Banen er blevet redesignet siden sidste år, og indtil videre tager spillerne godt imod ændringerne.
I 2009 stod Ernie Els i spidsen for en større redesigning og modernisering af den klassiske West Course på Wentworth, der oprindeligt er designet af Harry Colt tilbage i 1926. Desværre faldt ændringerne ikke i god jord blandt mange af spillerne, som i særdeleshed ikke var begejstret for de ondulerede greens og de mange dybe bunkere.
Desuden så har greens de seneste år ikke været i god stand, idet greens har haft to forskellige græstyper, som på dette tidspunkt af året har medført meget ujævne putteoverflader. Dette medførte, at en del af spillerne ikke i samme grad som tidligere værdsatte turneringen, og flere store navne udelod den endda fra sit turneringsprogram.
Derfor igangsatte man efter sidste års turnering en ny redesigning af West Course, hvor man har forsøgt at bringe banen tilbage til dens oprindelige design. Det har bl.a. betydet, at man har udjævnet nogle greens, greenområder og bunkere og desuden helt fjernet 29 bunkere. Desuden har man omlagt samtlige greens, således at man ikke længere har problemet med de to græstyper. På de sociale medier har man i de seneste par dage kunne læse, at der blandt spillerne synes at være bred enighed om, at ændringerne er gode, og at banen nu fremstår mere fair.
– Læs også: US Open i fare, McIlroy trækker sig fra BMW PGA med skade
Når BMW PGA Championship i morges sættes i gang, markerer det ligeledes startskuddet på et af Europa Tourens nye initiativer, nemlig The Rolex Series. Det består af otte turneringer henover året, hvor præmiesummen er på minimum 7.000.000 dollars, og hvor der bliver skruet op for markedsføringen for at få øget opmærksomheden omkring Europa Touren, som i øjeblikket taber terræn til PGA Touren.
Der er fem danskere til start på West Course, hvor Anders Hansen triumferede i både 2002 og 2007, idet Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Thomas Bjørn, Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen har meldt sin ankomst.
I nyere tid er det bedste danske resultat Bjørns fjerdeplads fra 2014, hvor Bjørn startede med en åbningsrunde i 62 slag (ny banerekord) og førte med fem slag inden sidste runde. Her gik det desværre galt for Bjørn, der bl.a. løb ind i en trippelbogey på 6. hul, og som dermed blev overhælet indenom af Rory McIlroy, der lavede en 66’er på finaledagen.
En glad Lee Westwood fejrer golfsportens ultimative slag

I dag spilles der Pro-am på West Course, og en lang række prominente navne er til start bl.a. Robbie Fowler (fodbold), Ryan Giggs (fodbold), Ronan Keating (musik), Brian McFadden (musik) og såvel også danske Peter Schmeichel. Engelske Lee Westwood, som i denne uge spiller sit 19. PGA mesterskab, stod for et af dagens slag, idet Westwood lavede hole-in-one på 5. hul. Westwood ville nok gerne have gemt slaget til i morgen, men om ikke andet, så giver det da lidt selvtillid til englænderen, som vi ikke har set så meget til på det seneste.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra Wentworth, og i morgen kan man følge danskerne og de øvrige stjerner fra kl. 11:00 og helt frem til kl. 19:00. En af formiddagens TV-bolde består af Justin Rose, Ernie Els og Matthew Fitzpatrick, mens man om eftermiddagen kan se frem til at følge de tre europæiske Ryder Cup spillere Martin Kaymer, Lee Westwood og Thomas Pieters i samme bold.
BMW PGA Championship, starttider