Tæt i toppen på PGA Touren – McDowell, Rahm og Phil med fremme

Graeme McDowell har fravalgt BMW PGA på Europatouren, og fik en god start på Colonial

Tre spillere var rundt i 65 og deler føringen af Dean & Deluca Invitational, mens McDowell, Rahm og Phil er med helt fremme efter 1. runde.
Efter 1. runde af Dean & Deluca Invitational på den klassiske Colonial bane deler tre spillere føringen i 65 slag (-5). De tre spillere er nok relativt ukendte for de fleste, idet hverken Derek Fatheuer, Kelly Kraft eller JT Poston har vundet på PGA Touren før.
Lige i hælene på de tre følger en stor gruppe af spillere, idet det er meget tæt i toppen af leaderboardet efter de første 18 huller. Der er hele 23 spillere indenfor tre slag, så det tegner til at blive en spændende uge i Texas.
På en delt fjerdeplads finder vi bl.a. Graeme McDowell, som spiller med på Colonial for første gang. Trods det blev det til en bogeyfri runde i 66 slag (-4). McDowell har i jagten på FedEx Cup point fravalgt BMW PGA Championship, men indtil videre ligner det en god beslutning. Efter runden udtalte McDowell, at det havde været en svær beslutning, da han fortsat gerne vil støtte Europatouren.
Ligeledes på den delte fjerdeplads ligger spanske Jon Rahm, som fortsætter sin imponerende rookie sæson på PGA Touren. Et slag dårligere og på en delt syvendeplads ligger Phil Mickelson, som afsluttede 1. runde på fornemmeste vis med birdies på 7., 8. og 9. hul. Phil vandt på Colonial tilbage i 2008, så med de gode minder in mente, er det måske ugen, hvor Phil skal hente sin første sejr siden The Open i 2013 på Muirfield.
– Læs også: Horschel slog Day efter omspil
Jordan Spieth er i denne uge tilbage med sin normale putter efter et kortvarigt skift i sidste uge. Det blev til en farverig runde i par for den tidligere verdensetter, hvor det blev til hele seks birdies. I kategorien “Strokes gained – putting” hentede Spieth et slag på feltet, så den gamle trofaste putter ser ud til at fungere.
Den canadiske tidligere “long driving champion” Jamie Sadlowski, der er med på en spillerinvitation i denne uge, var rundt i 73 slag (+3) og ligger på en delt 75. plads, og er aktuelt et slag på den forkerte side af cuttet. Sadlowski havde de længste drives på både 1. og 2. hul med hhv. 365 og 350 yards, og samlet for dagen endte canadieren som den tredje længstslående med et snit på 298 yards. Længst af alle var spanske Rahm med et gennemsnit på 304 yards.
Turneringen kan ses direkte på C More Golf, og ugens sendetider kan ses på vores TV-side.
Dean & Deluca Invitational, leaderboard