McIlroy er i top-10 blandt verdens mest indtjenende atleter

Forbes har offentliggjort deres årlige top-100 over de højst indtjenende atleter i verden, og fem golfspillere er kommet med på listen.
Bedste repræsentant for golfsporten er Rory McIlroy, der tjente $50 mio. i alt sidste år. De $16 mio. kom i præmiepenge – inklusive de $10 mio. han fik i bonus for at vinde FedExCup’en – imens de resterende $34 mio. kom via sponsorater og reklame.
Lige udenfor top-10 ligger Phil Mickelson på en 12. plads med $43,5 mio. Heraf er hele $40 mio. indtjent udenfor banen.
For den næste golfspiller på listen er skævvridningen endnu mere tydeligt. Tiger Woods ligger på en 17. plads med $37,1 mio. i samlet indtjening, hvoraf de $107.000 er præmiepenge. Den efterhånden langtidsskadede tidligere verdensetter tjener altså stadig pænt med penge udenfor banen.
Jordan Spieth er nummer 21 med $34,5 mio. imens verdens nummer et – Dustin Johnson – er på en 48. plads med $27,6 mio. Som den eneste golfspiller på listen tjente Johnson mere på banen ($16,6 mio.) end udenfor banen.
Hele listen kan ses her.