Rickie Fowler fører US Open efter rekordlav første runde

Med en score på -7 tangerede Rickie Fowler den laveste åbningsrunde nogensinde i US Open, og han tager en føring på et slag med sig ind til andendagen på Erin Hills.
Der blev – noget ukarakteristisk  for en US Open – scoret lavt på førstedagen, og hele 44 spillere er under par inden anden runde, hvor man godt kan forestille sig, at USGA skruer en smule op for sværhedsgraden med pindplaceringer og teesteder.
Rickie Fowler var tidligt ude torsdag, og han udnyttede de gode betingelser til fulde. Syv birdies uden modregning blev det til for Fowler, der endnu ikke har vundet en major selvom han flere gange har været tæt på. I 2014 præsterede han endda at komme i top-5 ved samtlige fire majors.
— Læs også: Rory åbner op om sin skade før US Open
Et slag efter Fowler ligger Paul Casey og den relativt ukendte amerikaner Xander Schauffele, der er nummer 352 i verden.
Sergio Garcia jagter den første Grand Slam i historien efter sejren ved Masters, og med en åbningsrunde i -2 holder han stadig liv i den drøm. Rory McIlroy må derimod se langt efter at gentage sin triumf fra 2011. Godt nok åbnede nordireren med en eagle på 2. hul, men fire efterfølgende bogeys og to afsluttende dobbeltbogeys gav en runde i +6 og en delt 143. plads.
Heller ikke forhåndsfavoritten, verdensetteren Dustin Johnson, kunne leve op til forventningerne. Den nybagte far var rundt i +3, og er et pænt stykke fra cuttet, der efter første runde er i par.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra anden runde fredag fra kl. 19 – 03.
US Open, leaderboard