Verdenstoppen må rejse hjem fra vild US Open

Man havde på forhånd forudsagt, at US Open på Erin Hills ville blive en speciel oplevelse, men ingen havde gættet, at det ville blive de mere ukendte, der ville stå tilbage i toppen af leaderboardet, mens størstedelen af de største stjerner må rejse hjem.
For første gang ved en major må verdensranglistens nummer et, to og tre rejse hjem efter bare to runder. Hverken Dustin Johnson (+3), Rory McIlroy (+5) eller Jason Day (+10) klarede cuttet, der endte i +1, hvilket er en tangering af rekorden fra 1990 for det laveste cut nogensinde ved en US Open.
Også Hideki Matsuyama og Chez Reavie fik deres navne i bogen. De præsterede den næstlaveste runde nogensinde ved en US Open med -7. Den samme score som Rickie Fowlers åbningsrekord fra torsdag lød på. Det sendte de to spillere henholdsvis 74 og 89 pladser frem i feltet og ind i top-15 i et yderst tæt finalefelt, hvor der kun er otte slag mellem de førende og dem på den delte 55. plads, der udgjorde cutgrænsen.
Det betyder også, at man med sandhed i stemmen kan sige, at alle i feltet har en chance for at vinde. Hvis man kan notere en score på -7 eller måske endda et par slag bedre på Erin Hills, så kan man spille sig helt frem. Førings-scoren ændrede sig nemlig ikke i løbet af lørdagen. Den er stadig -7. Nu indehaves den blot af fire spillere.
Paul Casey, Brian Harman, Tommy Fleetwood og Brooks Koepka slår ud fra spids lørdag. Kvartetten har et enkelt slags forspring ned til Rickie Fowler, Jamie Lovemark og J.B. Holmes på den delte femteplads.
Generelt er der ikke – udover Fowler – mange af de helt store navne i toppen af leaderboardet. Kun fire fra top-12 på verdensranglisten er tilbage, og ingen af de øverste 18 spillere har nogensinde vundet en major.
Erin Hills har dog vist, at selvom den spillere nemmere end USGA havde håbet på, så kan der hurtigt ske forskydninger, og der er i den grad lagt op til en spændende weekend.
Hele afslutningen kan naturligvis følges direkte på Viasat Golf og Viaplay. Weekendens sendetider kan ses på Teetimes TV-oversigt.
US Open, leaderboard