Brooks Koepka sejrede ved US Open

Selvom forholdende søndag var en smule sværere end de tidligere dage, havde Erin Hills ikke et forsvar mod den langtslående Brooks Koepka, der på sidstedagen satte konkurrenterne til vægs og vandt sin første major i karrieren.
Den langtslående amerikaner ramte 29 af de sidste 30 greens på Erin Hills, hvilket er helt enestående. Det betød også, at selvom han havde rigtigt mange birdieputts, der sneg sig lige forbi, så satte han stort set ingen slag til, og til sidst måtte de andre spillere give op, og lade ham stikke af.
I sidste ende lød vinderscoren på -16, hvilket er en tangering af Rory McIlroys rekordlave slutscore fra US Open i 2011, hvor nordireren vandt med otte slag til nærmeste forfølger.
Omend Koepka ikke var helt lige så suveræn, så endte han alligevel med at have fire slag ned til Hideki Matsuyama og Brian Harman, der delte andenpladsen i -12. Yderligere et slag efter sluttede Tommy Fleetwood alene på fjerdepladsen, imens Rickie Fowler, Bill Haas og Xander Schauffele delte femtepladsen i -10.
Med sejren til Koepka blev US Open 2017 den syvende major i træk med en førstegangsvinder. Ikke siden Zach Johnsons sejr på St. Andrews ved The Open i 2015 har en tidligere vinder løftet et majortrofæ.
Sejren sender Brooks Koepka op på 10. pladsen på verdensranglisten imens Matsuyama rykker forbi McIlroy og Day på listen, og nu er den næstbedste spiller i verden efter Dustin Johnson.
US Open, leaderboard