Spieth bevarer føringen på PGA Touren – Day mister igen cuttet

Spieth var fredag rundt i 69 slag og fører med et slag inden weekendens finalerunder

Jordan Spieth bevarede fredag føringen ved Travelers Championship efter en runde i 69 slag. Jason Day mistede cuttet for anden uge i træk.
23-årige Spieth holdt fast i føringen ved Travelers Championship inden weekendens finalerunder via en runde i 69 slag (-1), som bragte Spieth til -8 samlet. Spillet var ikke helt på niveau med torsdagens runde, men Spieth fik kæmpet sig godt rundt bl.a. takket være en varm putter. Efter runden udtalte Spieth, at putteren kun i to runder tidligere på sæsonen har fungeret bedre end på gårsdagens runde.
Runden på 69 slag kom i hus via fire birdies, som blev delvis opvejet af en bogey og en dobbeltbogey, som kom efter at Spieth slog sit drive out-of-bounds på par-5 hullet 13. Målt ud fra de statistiske kategorier så er Spieth feltets bedste spiller i “shots gained – around the green”. Her har Spieth begge dage været 1,7 slag bedre end feltet.
– Læs også: Spieth fører Travelers Championship på PGA Touren
Patrick Reed og Troy Merritt deler andenpladsen i -7, mens fire spillere deler fjerdepladsen i -6, så det er et tætpakket leaderboard forud for de sidste 36 huller. Padraig Harrington bevarede titlen som bedste europæer efter en runde i 69 slag (-1) og ligger på en delt ottendeplads i -5. Her finder vi også den kommende amerikanske Ryder Cup kaptajn, Jim Furyk, som sidste år på netop denne bane, TPC River Highlands, gik PGA Tourens hidtil eneste 58’er.
Det blev ikke nogen god uge for verdensranglistens nr. fire, australske Jason Day, som for anden uge i træk mistede cuttet. Day fik oven i købet skrevet under på for en høj score på 4. hul, så han blev noteret for en 70’er selv om han reelt var rundt i 69 slag. En bogey på 18. hul betød, at Day endte på to over par, mens cuttet faldt på par. Dermed fik verdensranglistens nr. tre, Rory McIlroy lige akkurat sneget sig med til weekenden, idet McIlroy fredag var rundt i 73 slag (+3) og dermed ligger i par samlet.
Weekendens finalerunder kan som altid ses direkte på C More Golf, og sendetiderne kan ses på vores TV-side.
Travelers Championship, leaderboard