Olesen og Kjeldsen fint fra start i The Open

Søren Kjeldsen på 8. fairway på dagens runde på Royal Birkdale

Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen fik begge en fin start på The Open på Royal Birkdale. Spieth deler førstepladsen i -5.
Søren Kjeldsen havde en tidlig starttid, og fik dermed fornøjelsen af ret barske betingelser på de første ni huller. Kjeldsen var da også tre over par på forni, men kom stærkt tilbage og var minus to på bagni. Kjeldsen havde ganske fint styr på spillet, og sluttede da også af med et fantastisk approach slag på 18. hul, men måtte dog nøjes med en par. Det placerer aktuelt Kjeldsen på en delt 58. plads i +1 (71 slag).
Thorbjørn Olesen havde en sen starttid og dermed noget varmere temperaturer og lidt mindre vind. Aktuelt er Olesen stadig på banen, og er i par efter 15 huller, hvilket rækker til en delt 39. plads.
Amerikanske Jordan Spieth fik en kanon start og deler aktuelt førstepladsen i -5 efter en stort set fejlfri runde med 13 pars og fem birdies. Spieth gik sammen med den forsvarende mester, svenske Henrik Stenson, som var rundt i 69 slag (-1).
Indtil videre har amerikanske Charley Hoffman stået for dagens slag, da han holede sit andetslag for eagle på 1. hul. Hoffman er pt. minus fire efter 16 huller og på en delt fjerdeplads.
Vinderen af US Open, Brooks Koepka, holder fast i det gode spil og deler føringen med Spieth i -5 efter bl.a. en eagle på 17. Det lader dermed ikke til, at den langtslående amerikaner har hvilet for meget på laurbærrerne siden sejren i juni måned.
The Open kan ses direkte på Viasat Golf og Viaplay alle fire dage.
https://www.theopen.com/Leaderboard
https://m.youtube.com/watch?v=28OGshgIgKQ