Spieth fører The Open efter brutal fredag på Birkdale

Spieth fører The Open efter 36 huller og er på jagt efter sin første Claret Jug

Fredag bød på klassisk engelsk sommervejr i form af kraftig blæst og tung regn. Spieth har lagt sig i spidsen i -6.
Fra morgenstunden af blæste der en kraftig blæst hen over Royal Birkdale, mens eftermiddagen var præget af heftig regn. Det sås tydeligt på scores, hvor der i skrivende stund kun er otte runder under par sammenlignet med hele 39 på 1. runde.
Rory McIlroy var tidligt ude, og spillede dermed det meste af runden i kraftig blæst, men Rory gik en kanon runde i 68 slag (-2) og har spillet sig op på en aktuel delt sjetteplads i samlet -1.
Poulter er med helt fremme efter 36 huller til stor glæde for de mange britiske fans

Ian Poulter, der blev runner up i 2008 til Padraig Harrington, holdt sig fremme på leaderboardet med en solid runde i par (70 slag). Poulter var gennem kvalifikationen for at sikre sin plads i den 146. udgave af The Open, og det tyder på, at andenpladsen i The Players tilbage i maj har genantændt gløden i den karismatiske englænder. Poulter deler tredjepladsen med US Open vinderen Brooks Koepka i samlet -3.
Erfarne Matt Kuchar, som omtales som Mr. ATM på PGA Touren, grundet sin imponerende stabilitet, er alene på andenpladsen i -4 efter en runde i 71 slag (+1). Kuchar fik igår en flyvende start og var -5 på forni, og har siden da holdt sig med fremme med solidt spil.
Jordan Spieth fulgte sin 65’er fra torsdag op med en 69’er idag, og er således samlet -6 og fører med to slag foran Kuchar. Spieth kunne ikke holde bogeys væk fra kortet, som det var tilfældet igår, men det blev mere end opvejet af tre birdies og en eagle. Spieths total i 134 slag er en tangering af den laveste 36 huller score på Royal Birkdale, og her skal vi tilbage til 1983 og amerikanske Craig Stadler.
– Læs også: Kjeldsen og Olesen klarer begge cuttet til The Open
Aktuelt er der blot ti spillere under par, mens Kjeldsen og Olesen deler 24. pladsen i +2, og har dermed stadig gode muligheder for et topresultat.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra Moving Day i morgen, hvor vejrudsigten lover lidt blidere forhold for de tilbageværende spillere som klarede cuttet på +5.
The Open, leaderboard