Spieth er Champion Golfer of the Year

Spieth på 9. green på dagens finalerunde af den 146. udgave af The Open

Jordan Spieth vandt The Open på Royal Birkdale efter en vanvittig afslutning. Spieth havde sat sin føring over styr, men via en utrolig finish sikrede Spieth sig sin første Claret Jug.
Inden de sidste 18 huller lignede det en duel mellem Jordan Spieth og Matt Kuchar, og det var præcis sådan eftermiddagen på Royal Birkdale udspillede sig.
Førerbolden startede i fine vejrforhold, men undervejs på runden tog vinden til og det blev en del koldere. Spieth kom dårligt fra start og efter tre bogeys på de første fire huller var forspringet væk.
En birdie til Spieth på det korte femte hul, og en bogey til Kuchar på det lange og svære sjette hul gav en to slags føring til Spieth. Føringen blev dog neutraliseret på 9. hul, hvor Spieth treputtede for bogey, mens Kuchar lavede birdie efter et kanon approach slag fra en svær vinkel ind til den hævede green.
På dette tidspunkt var de to amerikanere -8, mens kinesiske Li Haotong tidligere på dagen var rundt i fantatiske 63 slag (-7) og førte i klubhuset i -6. Med en tiltagende vind var der lige pludselig fokus på den unge kineser og muligheden for et potentielt utroligt comeback.
På 13. tee er de to amerikanere stadig lige i -8, og her starter begyndelsen på en helt vanvittig afslutning. Spieth taber sit drive dybt i højre og efter omkring 20 minutters forvirring og diskussion med dommerne, tager Spieth et drop med et slags straf på driving rangen højre om 13. hul med ca. 235 meter til flaget. Spieth slår op kort af greenen og kommer ind og i for en vild bogey. Kuchar får sin par og fører lige pludselig The Open med et slag med blot fem huller igen.
– Læs også: Kjeldsen og Olesen færdig med 4. runde i The Open
Herfra leverer Spieth en af de mest imponerende afslutninger, der nogensinde er set i en major. På 14. hul er Spieth milllimeter fra en hole-in-one, og dermed er de lige igen i -8. På 15. hul slår Spieth på green i to slag og holer et suverænt put for eagle fra ca. 10 meter. Kuchar laver birdie, men er nu et slag bagefter.
På 16. hul slår Spieth igen til og holer for birdie fra ca. otte meter og udbygger således føringen til to slag. På 17. hul lægger både Spieth og Kuchar op kort af greenen efter skæve drives. Kuchar slår den ind til ca. fem meter, men Spieth svarer igen og slår den endnu tættere på. Kuchar holer for birdie, men Spieth matcher birdien og er således -5 på de sidste fire huller.
Med to slags føring ned af 18. hul spiller Spieth fornuftigt med et jern fra tee og laver par efter et sikkert to put. Kuchar laver bogey og således ender det hele med en sejrsmargin på tre slag til Spieth, som også var forspringet inden den utrolige finalerunde.
Tilbage er kun at sige, at Spieth i den grad fortjener den berømte titel som Champion Golfer of the Year. Med sejren sikrede Spieth sig sin tredje major, og med sine blot 23 år, er dette i golfhistorien kun matchet af selveste Jack Nicklaus.
The Open, slutstilling