Jordan Spieth nr. to i verden efter The Open sejren

Spieth i aktion på 9. hul under tredje runde af The Open på Royal Birkdale

Jordan Spieth er rykket op på andenpladsen på verdensranglisten efter sejren på Royal Birkdale, hvor Spieth fik 100 point for karrierens tredje majorsejr.
Med den imponerende afslutning på de sidste fem huller i søndags på Royal Birkdale, sikrede Jordan Spieth sig sejren i The Open og hentede samtidig 100 point til verdensranglisten. Det gav et avancement til andenpladsen, hvor Spieth nu kun er overgået af sin landsmand Dustin Johnson.
Det er Spieths højeste placering siden US Open sidste år, men med back-to-back sejre i Travelers Championship og The Open, har Spieth indledt jagten på at generobre førstepladsen på ranglisten.
– Læs også: Spieth er Champion Golfer of the Year
Dustin Johnson har efter et fantastisk forår ikke tjent mange point på det seneste, og amerikanerens forspring er da også reduceret til ca. 2,5 point.
Det er værd at bemærke, at der pt. er hele fem europæere blandt de 10 bedste, heriblandt de to svenskere Henrik Stenson og Alex Noren, der ligger hhv. på 8. og 9. pladsen.
Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen er begge faldet lidt tibage på den opdaterede liste, og ligger hhv. nr. 77 og 85. Kjeldsen har tidligere i karrieren været oppe på 31. pladsen, mens Olesen har en 33. plads som sin højeste rangering.
Herrernes verdensrangliste, OWGR