Career Grand Slam inden for rækkevidde?

Vil Jordan Spieth fra på søndag af blive tituleret som vinder af The Career Grand Slam?

På søndag ved vi, om Jordan Spieth skal indgå i den eksklusive klub af spillere, der har præsteret at vinde alle golfsportens fire majorturneringer, i løbet af deres karriere. Dermed vil han kunne indskrive sig i historiebøgerne blandt disse fem prominente navne: Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus og Tiger Woods.
En rolig, glad og velovervejet Jordan Spieth mødte onsdag den internationale golfpresse, dagen inden dette års sidste majorturnering, The PGA Championship, begynder. Turneringen er blevet afholdt 98 gange tidligere, og i år spilles der på The Quail Hollow Club i Charlotte, North Carolina. Jordan Spieth er svær ikke at nævne som en favorit til at løfte The Wanamaker Trophy, på søndag, eftersom han er den seneste majorvinder, oven på sejren i The Open Championship for få uger siden. Men hvordan oplever han selv situationen, spilleformen og presset for at levere endnu en toppræstation denne uge?
På dagens pressemøde var glæden over sejren ved The Open Championship stadig nærværende hos 24-årige Spieth. Han føler sig rolig og tilfreds med nyligt at have erobret en af golfsportens absolut største skalpe – The Claret Jug. Adspurgt omkring forventningens pres, og den uundgåelige påmindelse om muligheden for at vinde The Career Grand Slam, kunne den unge texaner afslappet fortælle, at han intet yderligere pres føler – altså udover det evige pres, som ikke kan undgås ved majorturneringer. Han nævnte ligeledes, at Masters turneringen i fjor, som han selv kalder sit største nederlag, har gjort ham bedre til at frasortere negative tanker omkring golfspillet – han kan bedre ”acceptere resultatet” omend dette skulle blive et nederlag.
Hvad angår spilleformen fortalte Spieth, at han har brugt mange træningstimer på det korte spil, og især putteren, da han det seneste stykke tid har følt sig ukomfortabel på greens. Derudover påpegede han vigtigheden af at finde fairway fra tee, da Quail Hollow banen ’spiller lang’ som konsekvens af store mængder nedbør. Fairways er bløde, roughen er brutal, og greens er faste ifølge Spieth – alt sammen ingredienser som kan biddrage til en seværdig og svært spillet majorturnering.
Hvorvidt Jordan Spieth kan indskrive sig i historiebøgerne og overhæle Phil Mickelson og Rory McIlroy på vejen mod The Career Grand Slam vides når denne uge når sin afslutning. Hele turneringen transmitteres live på Viasat.