Olesen deler førstepladsen til PGA Championship

Olesen fører årets sidste major efter en suveræn 67’er. På billedet ses danskeren på 17. hul fra gårsdagens runde.

Thorbjørn Olesen fik en forrygende start på årets sidste major med en 67’er og deler føringen med Kevin Kisner. Søren Kjeldsen ligger indenfor cutgrænsen, mens Thomas Bjørn ligger i den tunge ende af feltet.
Årets sidste major, PGA Championship, spilles i år på den nyrenoverede Quail Hollow Club i North Carolina, og det viste sig at være en god test for de 156 spillere. Blot 24 mand gik under par på 1. runde, og turneringen føres i -4.
Thorbjørn Olesen viste god form i sidste uge til WGC turneringen i Ohio, og den form havde Olesen i den grad taget med til North Carolina. Med en runde i 67 slag (-4) ligger Olesen på en delt førsteplads sammen med amerikanske Kevin Kisner.
Scoren i 67 slag kom i hus vis to bogeys og seks birdies, hvor tre af dem kom på de sidste fem huller.
Olesen spillede utrolig solidt og særligt putteren fungerede godt for danskeren. I kategorien “shots gained putting” var Olesen fjerdebedst i feltet med +3,7 slag. Samlet set var Olesens runde i 67 slag hele 7,7 slag bedre end feltets scoregennemsit.
Søren Kjeldsen fik en fin start med en runde i 73 slag (+2) og ligger på en delt 44. plads. Ligesom Olesen havde Kjeldsen også fint gang i putteren og hentede 2,4 slag på feltet på greens.
Thomas Bjørn, som er med på en invitation takket være sin Ryder Cup kaptajn rolle, fik en skidt start med en runde i 79 slag (+8), hvilket placerer Bjørn på en delt 127. plads. Her finder vi iøvrigt også prominente navne som Phil Mickelson, Thomas Pieters og Padraig Harrington. Modsat Olesen og Kjeldsen havde Bjørn en skidt dag med putteren og satte 2,8 slag til i forhold til feltet, hvilket rangerer Bjørn som nr. 147 i den kategori.
Jordan Spieth, som jagter en karriere major grand slam i denne uge, var rundt i 72 slag (+1) og ligger på en delt 33. plads, mens den forsvarende mester, amerikanske Jimmy Walker, fik en forfærdelig start på sit titelforsvar med en runde i 81 slag (+10). Hollandske Joost Luiten (76 slag, +5) stod for dagens slag med en hole-in-one på 4. hul – slaget kan ses i nedenstående video.
PGA Championship, leaderboard