PGA Tour: DJ, Spieth, Fowler og Vegas deler førstepladsen

Jordan Spieth deler førstepladsen efter 36 huller bl.a. takket være fem birdies i træk på lørdagens runde i 65 slag

De store navne fandt vej til toppen af leaderboardet på 2. runde af The Northern Trust i New York, som er den første turnering i FedEx Cup slutspillet på PGA Touren.
Vurderet ud fra toppen af leaderboardet kan man kun forestille sig, at arrangørerne og sponsorerne er godt tilfredse med de første 36 huller af The Northern Trust. Udover at det er utrolig tæt i toppen med hele 18 spillere inden for tre slag, så har nogle af golfens helt store navne lagt sig i spidsen af turneringen i New York.
Efter 36 huller deles føringen i -6 af ingen ringere end Dustin Johnson (-1), Jordan Spieth (-5), Rickie Fowler (-4) og Jhonattan Vegas (-5). Kvintetten har til sammen vundet hele otte gange på PGA Touren i år, og ligger henholdsvis nr. 1, 3, 10 og 48 på verdensranglisten og nr. 4, 3, 5 og 29 på FedEx Cup ranglisten.
– Læs også: Vinden driller i MID, Jensen bedste dansker på banen
På en delt femteplads i -5 finder vi Bubba Watson (-2), som bl.a. har vundet US Masters to gange, og Matt Kuchar (-6), som blev runner-up til Spieth til The Open på Royal Birkdale i juli måned. Kuchars 64’er var dagens laveste score, og ganske bemærkelsesværdigt i betragtning af, at Kuchar var +2 efter syv huller. Men på de sidste 11 huller blev det otte birdies, og således spillede Kuchar sig tilbage ind i kampen om The Northern Trust.
Spanske Jon Rahm (-2) og engelske Justin Rose (-2) er bedste europæere på en delt syvendeplads i -4. Rose, OL mesteren fra Rio, har indtil videre vist jernspil af allerhøjeste klasse, og fører kategorien “shots gained – approach to green” med +7,1 slag. Desværre har putteren ikke været helt lige så effektiv, idet Rose blot ligger nr. 97 i denne kategori med -2,2 slag i forhold til feltet.
Lørdagens spændende runde fra Glen Oaks Club i New York kan som altid ses direkte på C More Golf.
The Northern Trust, leaderboard