DJ fortsætter det gode spil fra sidste uge – fører Dell Championship

DJ fører Dell Technologies Championship efter en åbningsrunde i 66 slag

Amerikanske Dustin Johnson fortsætter, hvor han slap i sidste uge, og har lagt sig i spidsen af årets anden FedEx Cup slutspilsturnering, Dell Technologies Championship. US Masters vinderen, Sergio Garcia, deler andenpladsen.
I søndags vandt Dustin Johnson The Northern Trust efter omspil mod Jordan Spieth, og overtog førstepladsen på FedEx Cup ranglisten, og på gårsdagens første runde af Dell Technologies Championship på TPC Boston, viste verdensetteren igen storspillet frem. Efter en runde i 66 slag (-5), har DJ lagt sig i spidsen af turneringen, hvor kun de 100 bedste på FedEx Cup ranglisten er kvalificeret.
På en delt andenplads i -4 finder vi bl.a. spanske Sergio Garcia, som vandt US Masters i april, samt hans landsmand Jon Rahm. Den blot 22-årige Rahm er igang med sin første fulde sæson som professionel, men har allerede vundet på PGA Touren, og ligger aktuelt nr. fem på FedEx Cup ranglisten.
DJ startede med en birdie på sit første hul (10. hul), og dermed var tonen slået an. Efter otte huller var DJ -2, men en eagle på 18. hul, hvor DJ slog sit andetslag fra ca. 200 meter med et syvjern ind til ca. 1,5 meter, sendte DJ til -4 for dagens første ni huller. På banens forni blev det til en bogey og to birdies, og således kunne verdensetteren skrive under på en 66’er.
DJ’s 66’er fremstår endnu mere imponerende med tanke på, at amerikaneren i kategorien “shots gained – putting” blot var nr. 32 med +0,7 slag i forhold til feltet. Til sammenligning ligger de fire spillere på den delte andenplads hhv. nr. 1 (Garcia), nr. 2 (Stanley), nr. 3 (Rahm) og nr. 8 (Leishman) i netop “shots gained – putting”. Garcia havde en helt utrolig dag med putteren og hentede hele 4,2 slag på feltet.
Derimod imponerede DJ med sit lange spil, hvor han var bedst af alle. Det blev til 16 greens in regulation, og i kategorien “shots gained – tee to green” var DJ hele 5,2 slag bedre end feltet.
Phil har ikke vist god form på det seneste, men var igår rundt i 69 slag på TPC Boston

Phil Mickelson, som efter bruddet med Bones – sin caddy gennem de seneste 25 år – har kæmpet noget med formen viste igår tegn på bedre takter. Phil var rundt i 69 slag (-2) og deler 12. pladsen. Udover et godt resultat i denne uge er Phil også på jagt efter kvalifikation til USA’s Presidents Cup hold, idet kvalifikationsperioden slutter med Dell Technologies Championship. Phil ligger blot nr. 16 på listen, hvorfra top-10 kvalificerer sig, mens kaptajn Stricker har to wildcards at gøre godt med. Phil har været med på det amerikanske hold alle de 11 gange, som Presidents Cup har været afholdt.
Amerikanske Kevin Tway stod for dagens slag via en hole-in-one på 11. hul. Tway var samlet rundt i par og deler 30. pladsen.
C More Golf sender direkte fra TPC Boston, og allerede fra kl. 14:30 kan man følge “featured groups”, mens selve transmissionen starter kl. 21:00.
Dell Technologies Championship, leaderboard