20938995064_8ed339c25d_bSuzann Pettersen siger undskyld og erkender, at hun skulle have handlet anderledes, da hun sammen med Charley Hull vandt et hul pÄ kontroversiel vis under Solheim Cup.

Episoden opstod i deres fourball match mod Brittany Lincicome og Alison Lee, og der kan lÊses mere om episoden i denne artikel. Kort fortalt samlede Alison Lee sin bold op pÄ 17. hul i den tro, at puttet pÄ omkring 40 cm. var givet. Det var dumt, og Europa stod pÄ deres ret og vandt hullet, hvilket mange mente var usportsligt, selvom det var i henhold til golfreglerne.

I sin undskyldning skriver Suzann Pettersen ikke direkte, at puttet skulle vÊre givet, men hun er ked af hele episoden. Kritikken af hende har ogsÄ vÊret massiv og hÄrd, og der er ikke mange, som har forsvaret beslutningen om at vinde hullet.

– Satte den enkelte match og pointet over sportsĂ„nd
– Aldrig har jeg vĂŠret sĂ„ ked af det og trist over det der skete sĂžndag pĂ„ 17. hul under Solheim Cup. Jeg er ked af, at jeg ikke tĂŠnkte mere pĂ„ det stĂžrre billede og turneringen. Jeg kĂŠmpede for mit hold, og satte den enkelte match og pointet over sportsĂ„nd og golfsporten som helhed!, skriver Suzann Pettersen bl.a. pĂ„ Instagram.

Suzann Pettersen skriver ogsÄ, at hun mandag morgen har talt med den amerikanske kaptajn Juli Inkster og sagt undskyld.

– Jeg hĂ„ber, at det amerikanske hold med tiden vil tilgive mig og vide, at jeg lĂŠrt en vigtig lektion om hvad der virkelig er vigtigt i den fantastiske golfsport, som har givet mig sĂ„ meget i livet.

– Jeg kan gĂžre det meget bedre
– Jeg undskylder overfor de mange golffans som sĂ„ turneringen pĂ„ TV for den mĂ„de, jeg opfĂžrte mig pĂ„. Jeg kan gĂžre det meget bedre, og at vĂŠre ambassadĂžr for det fantastiske spil betyder meget for mig.

– Solheim Cup har vĂŠret en stor del af min karriere. Jeg ville af mange grunde Ăžnske, at jeg kunne ĂŠndre sĂžndagen. Uheldigvis kan jeg ikke det, skriver Suzann Pettersen, der vil arbejde hĂ„rdt for, at man igen vil opfatte hende som en der arbejder hĂ„rdt, spiller fair og spiller golf pĂ„ den rette mĂ„de.

21555436832_5ff811cae3_b