Søren Kjeldsen overvandt skidt start og sejrede i Irish Open

Sikke et drama af en finalerunde i Nordirland. Men Søren Kjeldsen drog fordel af de to slag han havde medSøren Kjeldsen sig og kom i omspil, hvor han var bedst på første besøg på 18. hul og sikrede sejren med en birdie.
Men det holdt hårdt under meget svære betingelser, hvor Kjeldsen måtte bruge 76 slag for at komme banen rundt søndag og sluttede i to under par sammen med Bernd Wiesberger og Eddie Pepperell, der utroligt nok var rundt uden en bogey og med to birdies.
Søren Kjeldsen er nu inde i British Open. Han rykker fra nummer 303 på verdensranglisten ind nogle få pladser udenfor top 100, hvor han lægger sig nogle pladser foran Thorbjørn Olesen. Med det stærke felt fra start var der 48,00 point til Søren Kjeldsen for sejren.
Det var Kjeldsens fjerde sejr på European Tour, hvor han nu er Danmarks mest vindende efter Thomas Bjørn. Man skal dog helt tilbage til 2009 for at finde den seneste af de forudgående tre sejre.
Søren Kjeldsens præmiecheck lyder på flotte 416.660 euro og de næste to sæsoner skal Søren ikke bekymre sig om sit Tourkort.
Dramaet hul for hul
Det er ikke bare fordi vi holdt med Søren, men det virkede som han blev maksimalt straffet for sine fejl. På første hul efter et ellers godt drive blev det bogey udløst af et dårligt andetslag. Bogey igen på anden hul, hvor det skyldtes et lidt skævt drive.
Det blev par på de næste fem huller, hvor tre pæne birdiechancer alle blev misset. På ottende endte indspillet over green i et af de mange run out områder. Første chip nåede ikke op og kom tilbage igen og efter et nyt indspil blev et putt for par fra et par meter misset.
De fleste af de øvrige i toppen lavede også bogies. Det var umuligt at undgå, da vinden sprang hele tiden og skiftede mellem fem og 20 meter i sekundet med vindstød, der var endnu kraftigere. fire over par efter otte huller, var Søren derfor stadig på en delt førsteplads!
Det blev en god par på niende efter at være kommet langt af green. Tæt på 10. for birdie men par. Birdiechance igen på 11. gav igen kun par, men endelig birdie på 12. hul som de forrige tre dage. Par på 13. men bogey på 14 reelt efter et tre putt, hvor det første udenfor green godt nok ikke tæller som et putt. Men alligevel er Søren stadig alene på førstepladsen.
Kjeldsen spillepartner i førerbolden er seks over par for sin runde efter de 14 huller. Men i klubhuset sidder englænderen Pepperell  i to under par efter at have gået den svære runde i to under par, 69!
Fantastisk chip på 15. hul sikrer par. Par på 16. efter birdiechance fra omkring seks meter. Før de sidste to huller er Kjeldsen tre under par. Pepperell to under som også Wiesberger, der missede en kort for birdie på 18. og Cabrera-Bello, der mangler sidste hul.
Kjeldsen rammer 17. green, men er langt fra hullet. Lidt skæv og halvanden meter for lang. Søren misser returen og før sidste hul ligger tre mand lige, da Cabrera-Bello laver bogey på 18.
– LÆS OGSÅ: Fantastisk Kjeldsen nærmer sig sejr
Super drive på det svære 18. hul, par 5. Den kan nås i to. Søren kan selv afgøre det med en birdie, par betyder omspil. Andetslag rammer ikke green og efterlader venter en svær ind og i for birdie. Et lavt chip bliver for hård og løber forbi pinden og af green – nu skal der kæmpes for par og omspil. Denne gang godt lavt chip og Søren holer med en smule besvær den næsten givne par.
Omspil mellem Søren Kjeldsen, Bernd Wiesberger og Eddie Pepperell.
Omspillet
Uanset resultatet af omspillet er Søren Kjeldsen sikret en plads i British Open. De to øvrige pladser går til Eddie Pepperell og Tyrrell Hatton, der som verdens nummer 142 er seks pladser bedre på OWGR end Cabrera-Bello, som han sluttede lige med. Wiesberger var i forvejen inde.
Omspillet bliver spillet på 18. hul. Godt drive af Kjeldsen, Pepperell er i fairway også og længere fremme end danskeren og Wiesberger skæv i højre. Søren slår ind og denne gang er der putt for eagle. Wiesberger fra rough er 30 meter kort af green og Pepperell mister den højre om green i rough. Kjeldsen har klar fordel.
Pepperell misser igen og er ikke på green i tre. Wiesberger kommer ind og har vel fem meter for birdie. Pepperell kommer på og har en meter for par. Søren putter for eagle, godt en halv sned meter op ad bakke. Ikke det bedste putt, der efterlader en meter for birdie. Wiesberger misser og Kjeldsen har en meter for sejren. – Uha, den tager en tur i karrusellen – men går i!
Søren Kjeldsen vinder et kæmpe drama, hvor han måtte hele registret igennem, men også hele vejen bevarede roen.
Et stort tillykke herfra til Søren Kjeldsen! Det er svært at forestille sig nogen, der ikke under den lille, store og yderst sympatiske dansker denne flotte sejr.
Husk af flagre mandag i de danske golfklubber.
Lucas Bjerregaard gik i 76 og blev delt nummer 18. Anders Hansen i 74 sluttede på en delt 40. plads og endelig blev Søren Hansen delt nummer 65 efter en sidste runde i 77 slag.
Dubai Duty Free Irish Open Hosted by The Rory Foundation, Slutresultat