Dansk deltagelse i US Open skaber kamp om OL-pladser

SebastianCappelen_0248_FOTO-KasperKaagTo danske spillere Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen er klar til US Open og skaber dermed kamp om pladserne til OL i Rio i 2016.

US Open finder sted den 18.-21. juni på Chambers Bay Golf Course. Den 23-årige Lucas kvalificerede sig på Walton Heath i USA og spiller US Open for anden gang i hans karriere. I denne uge fik han følgeskab af 25-årige Sebastian Cappelen, der klarede kvalifikationen på Brookside i USA. De to unge proer er på nuværende tidspunkt de eneste danske deltagere i US Open, herrernes anden Major golfturnering i år.

– Det er flot, at både Lucas og Sebastian har kvalificeret sig til US Open. Turneringen er verdens største golfturnering, hvor omkring 10.000 håbefulde golfspillere forsøger at kvalificere sig til hovedturneringen med 156 deltagere. For Lucas, der er tidligere europamester og i dag spiller på European Tour, er det tredje Major golfturnering, han skal deltage i. For Sebastian er det første Major, men han har haft en fantastisk amatør collegegolf karierre i USA og har også vundet en enkelt gang på web.com touren, hvor han til daglig spiller. Det er derfor nogle spændende “young guns”, som har mulighed for at overraske nogle af de etablerede spillere fra verdenstoppen. Begge er del af Dansk Golf Union’s ProTeam, og vi sender derfor vores Pro- og herre-landstræner, Thomas Kiel Larsson, med til USA for at optimere deres forberedelser, fortæller Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Lucas BjerregaardUdviklingen blandt de unge danske pro’er giver også fornyet spænding omkring kampen om en plads til OL i Rio 2016. Selvom der er lidt mere end et år til den endelige OL udtagelse, er der på nuværende tidspunkt mange danskere i spil til de hhv. to herre og to dame pladser, vi med 99% sandsynlighed kvalificeres til. OL-kvalifikationen startede for ca. et år siden og baseres på de to verdensranglister for professionelle. Resultater fra hele den to-årige periode frem til 11. juli 2016 tæller med, men da de seneste resultater vægtes mest, kan en god “slutspurt” med topplaceringer til næste sommer betyde udskiftninger blandt de to bedste danskere på listen. Der er i dag hhv. 6 danske herrer og 6 damer inden for kvalifikationskravet og da kvalifikationsperioden startede, var Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen, samt Line Vedel og Malene Jørgensen, et pænt stykke foran de andre danskere. Men der er netop sket en markant udskiftning på listen.

Søren Kjeldsens sejr i Irland rykkede ham lige præcist foran Thorbjørn Olesen og med den seneste andenplads i Nordea Masters avancerede han yderligere. På damesiden er der ligeledes tæt løb mellem Danmarks nr. to og tre, Malene Jørgensen og Nicole Broch Larsen. På Ladies European Tour har de to unge spillere, Nanna K. Madsen og Emily K. Pedersen fået en god start på sæsonen og de er ved at lukke hullet til de førende tre danskere. Det kommende års resultater bliver derfor særdeles spændende at følge, hvor kampen om pladserne til Rio går ind i den afgørende fase.