Imponerende tredjeplads til Lucas i Kina

Lucas Bjerregaard
BMW Masters i Kina var Lucas Bjerregaards niende turnering siden september, og om det er de mange turneringer, der har fået formen til at toppe er uvist, men i øjeblikket spiller nordjyden det bedste golf i karrieren. Således også i Kina, hvor han efter at have kæmpet med om sejren hele ugen igennem blev en flot nummer tre.
– Læs mere: Video: Anders Hansen portræt og video
Allerede fra første færd på Lake Malaren Golf Club i Shanghai viste Bjerregaard, at topformen var tilstede, og efter de første to runder i 66 slag (-6) førte han med tre slag. Lørdag og søndag lød scoren så på 70 slag, og med -16 total blev det til en flot tredjeplads sammen med Henrik Stenson (68), Byeong Hun An (70) og Thongchai Jaidee (71).
– Læs mere: Jeppe Huldahl og Søren Hansen i top-25 på tourskolen
Ved UBS Hong Open fornylig blev Bjerregaard nummer to, hvilket gav en præmiecheck på 193.299 euro, men da BMW Masters er en del af Final Series, kun han rejse fra Kina med 305.750 euro. Før turneringen var han nummer 55 på Race to Dubai Rankings, men den store præmie på 379.700 point betyder, at han avancerer frem til nummer 33, og dermed er han naturligvis en af de 60 spillere, der i den kommende uge spiller sæsonfinale i Dubai. Udover placeringen på RTD, så vil der også vente et pænt avancement på verdensranglisten, når denne bliver offentliggjort mandag. Her vil han hoppe fra nummer 178 op omkring nummer 125.
Takket være en fejlfri runde i 64 slag, hvilket var dagens bedste score, sluttede Søren Kjeldsen på 9. pladsen, hvilket var ottende top-10 resultat i sæsonen. Kvalifikationen til sæsonfinalen var sikret for længst, og det var den også for Thorbjørn Olesen, der sluttede som nummer 37 i Kina.
At Lucas Bjerregaard spillede med om sejren hele turneringen igennem, blev vist ved, at han kun sluttede et enkelt slag efter Kristoffer Broberg (68) og Patrick Reed (67). De to spillere skulle derfor ud i omspil, men allerede på første omspilshul holede Broberg for en birdie, og en tydelig rørt svensker kunne lade sig oversprøjte med champagne af flere af sine landsmænd. Det var hans første sejr på Europa Touren, og med den avancerer han helt frem til 12. pladsen på RTD og til cirka nummer 65 på verdensranglisten.
Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen rejser nu til Dubai, hvor DP World Tour Championship i den kommende uge bliver spillet på Jumeirah Golf Estates. Her skal 60 spillere kæmpe om 8 mio. dollars, og det vil også blive afgjort, om Rory McIlroy skal vinde Race to Dubai ranglisten endnu engang. Inden sæsonens sidste turnering fører McIlroy med blot 1.613 point foran Danny Willett.
BMW Masters, resultat.