Muirfield åbner muligvis op for kvindelige medlemmer

16-07-13 European Challenge Tour 2013, THE 142nd OPEN Championship, Muirfield, Gullane, East Lothian, Scotland, UK. 18-21 July. A view of the clubhouse during the practice round.Muirfield, som flere gange har været vært for British Open er en privat klub, som er en af de eneste golfklubber, der stadigvæk kun accepterer mandlige medlemmer. Desuden har klubben, i Skotland, ry for at være en af de mest ugæstfrie klubber i verden. Det er meget svært at få lov til at spille denne bane med mindre du er medlem eller har kvalificeret dig til British Open et år hvor den bliver spillet på Muirfield. Der er eftersignende enkelte ledige tider om tirsdagen og torsdagen for grenfee spillere, men disse er booket lang tid i forvejen. Som kvinde kan det kun lade sige gøre at spille banen, hvis du booker en af disse tider i følgeskab med en mand.
— Læs også: 5 danskere til start i Malaysia, hvor Thorbjørn jagter plads i WGC.
En talskvinde fra det politiske parti Labour udtaler ”Det er meget forkert og hører absolut ikke hjemme i det 21. århundrede”. En afstemning blandt kvinder viser at kun 15% mener det er rigtigt at afholde British Open på en bane, hvor kvinder ikke kan blive medlem. Peter Dawson, som er tidligere chef ved R&A udtalte at de gør alt hvad de kan for at afholde British Open i de bedste rammer på de bedste baner, og de mener ikke at det vil hjælpe British Open at udelukke Muirfield fra at afholde turneringen.
Muirfield har nu i planerne at afholde en afstemning om hvorvidt kvinder kan optages som medlemmer i klubben. Alt tyder på at dette bliver gennemført og herefter er der kun Royal Troon tilbage, som ikke vil have kvindelige medlemmer i deres golfklub. De to andre British Open baner St. Andrews og Royal St. Georges tillod kvindelige medlemmer i henholdsvis år 2014 og 2015.
— Læs også: Ugens Ryder Cup ranglister
På den anden side af Atlanten er Augusta National hver eneste år vært for US Masters. Augusta National tillod i en lang periode ikke kvindelige medlemmer, men for få år siden blev to kvinder medlemmer, hvilket mange dog mener blot var et trick til at slippe for den negative omtale.