Forside Nyheder Wyndham Championship – sidste udkald til FedEx Cup og Ryder Cup

Wyndham Championship – sidste udkald til FedEx Cup og Ryder Cup

Foto: Jim Furyk ved Travellers Championship. Getty Images/C More Golf
Foto: Jim Furyk ved Travellers Championship. Getty Images/C More Golf

Af Jeppe Huldahl C More Golf
Verdens bedste golfspillere på PGA Tour kæmper hele sæsonen indædt for at komme med til den prestigefyldte og økonomiske sværvægter FedEx Cup, der starter sidst i august. Og nu skal det afgøres. Du kan følge dækningen af alle PGA Tour turneringer for 79 kr. om måneden – uden binding, læs mere her.
Sedgefield Country Club i North Carolina lægger græs til, når den allersidste chance for at spille sig i top 125 finder sted de næste fire dage. Det er nemlig kun Top 125, der må spille med ved FedEx og dermed få del i den lukrative FedEx Cup bonuspulje på 35 millioner dollars heraf 10 til vinderen. Og så er der prestigen ved at gå hele vejen og vinde de fire turneringer samlet.
Der er dermed lagt op til en forrygende turnering. Fire spillere fra top 10 på FedEx-listen har – måske overraskende – valgt at spille med, selvom der venter et yderst presset program de næste mange uger. Årsagen skal nok findes i, at der ud over det afgørende kval-spil til FedEx, også er Ryder Cup-kvalifikation at kæmpe om. Der er med andre ord masser på spil i North Carolina de næste fire dage for rigtig mange spillere.
Forsvarende mester ved Wyndham Championship er pudsigt nok Davis Love III, så det bliver muligvis sværere at imponere Ryder Cup-kaptajnen i denne turnering og spille sig i betragtning til et af de 4 “captain picks”, som bliver uddelt i U.S.A. To turneringer resterer, inden der bliver sat navn på de otte amerikanske spillere, som er sikre på en plads mod Europa. Se eller gense optaktvideoen fra PGA Tour…. artiklen fortsætter under videoen…

Tre mulige vindere ved Wyndham
Foto: Jim Furyk ved Travelers Championship 2016
Foto: Jim Furyk ved Travelers Championship 2016

Jim Furyk:
Noget tyder på, Furyk for alvor er kommet godt over håndledsskaden, der holdt ham ude i adskillige måneder frem til maj måned i år. I hvert fald er hans sidste, registrerede turneringsrunde en imponerende 58’er! Furyk har kun spillet turneringen en gang tidligere. I 2011, hvor det ved den lejlighed blev en delt 9. plads. Det er ikke blevet til en sejr endnu siden comebacket i maj, men noget tyder på, at den kunne være lige om hjørnet. Den Donald Ross designede golfbane bør også passe godt til Jim Furyk ‘s spil, der jo ikke tjener sine præmiepenge via lange drives og wedgeslag fra rough, men langt højere ved absurd præcise jernslag.
Foto: Brandt Snedeker ved PGA Championship 2016
Foto: Brandt Snedeker ved PGA Championship 2016

Brandt Snedeker:
Nummer 9 på Ryder Cup listen, og er umiddelbart en mand på en mission i denne uge og kan med et godt resultat endegyldigt sikre sig en plads mod Europa på Hazeltine sidst i september. Snedeker fik en flyvende start på sæson tilbage i januar med tre top 3 placeringer. Det har været svært at følge op på, men hans næstsidste turnering (RBC Canadian Open) var han igen at finde i top 5, så med alt hvad der er på spil i denne uge, og som tidligere FedEx Cup mester (2012), må amerikaneren betragtes som et godt bud til at kæmpe med om sejren på søndag.
Foto: Rickie Fowler PGA Championship 2016
Foto: Rickie Fowler PGA Championship 2016

Rickie Fowler:
Måske ikke et åbenlyst bud på en vinder, idet den sidste tid ikke er gået efter planen for Rickie Fowler. Han er dog stadig højest rangerede spiller i feltet (nummer 8 på verdensranglisten). Og han har tidligere vist, at han skal have kniven for struben, før han præsterer. Det har han nu, da han ligger nummer 12 på Ryder Cup listen. Og selvom Fowler måske er et oplagt bud på et wildcard, så kan han ikke vide sig sikker da de sidste måneders resultater ikke har været gode nok. 3. runde i sidste uges OL-turnering vidner om, at spillet er tæt på at hænge sammen igen. Her gik han en 64’er (-7).
Du kan få direkte nyheder fra PGA Tour og følge med livescoringen her. Det bliver en helt igennem spændende uge, hvor spillernes fokus på mange forskellige point- og pengelister er intens – og hvor det er et verdensklasse-felt til start. Se Ryder Cup-listen USA her og FedEx Rankings her
C More Golf viser live fra turneringen allerede fra klokken 13.30 torsdag. C More Golf viser naturligvis også de fire, kommende FedEx Cup-turneringer. Se sendetiderne for Wyndham Championship på C More Golf i Teetimes TV-guide:
ugens_golf_tv-guide
C More Golf viser også Featured Groups fra kl. 13.30 i dag torsdag kan du følge:
Webb Simpson / Patrick Reed / Justin Thomas samt Jim Furyk / Hideki Matsuyama / Rickie Fowler

Twitter-Download-PNG Husk at følge Teetime.dk på Twitter, ved at klikke her: @TeetimeDK