RSM Classic – sidste chance for FedEx Cup point i år

Chris Kirk er en af Jeppe Huldahls bud på en vinder. Foto: Scanpix
Chris Kirk er en af Jeppe Huldahls bud på en vinder. Foto: Scanpix

Af Jeppe Huldahl Golfekspert, C More Golf
PGA Touren tager i denne uge til østkysten, nærmere bestemt The Sea Island resort i Georgia. Det er årets sidste mulighed for at score FedEx-point, og en del store navne har valgt at stille til start.
Kevin Kisner er forsvarende mester, da han sidste år gik i kun 64 slag i sidste runde – og derved tog en knusende sikker sejr på seks slag ned til Kevin Chappell. Kisner er også til start i denne uge.
RSM Classic er den 7. tællende turnering i den nye sæson. Hideki Matsuyama fører stadig den samlede FedEx Cup, efter sin imponerende storsejr i HSBC Champions i Kina.
Denne uge er som sagt sidste chance for at skrabe point sammen til FedEx listen i 2016 og være klar til 2017. Men der er dog stadig masser af præmiepenge, der skal deles ud i de kommende uger. Blandt andet i Hero World Challenge i starten december, hvor Tiger Woods har tænkt sig at spille, for første gang i over et år. Du kan følge dækningen af RSM Classic hos C More Golf for 59 kr. om måneden – uden binding læs mere her.
Se optaktvideoen til RSM Classic fra PGA, artiklen fortsætter under videoen…

C More Golfs Jeppe Huldahl forudser 3 mulige vindere

 

Chris Kirk ved WGC-Dell Match Play PGA Tour
Chris Kirk ved WGC-Dell Match Play PGA Tour

Chris Kirk
Har haft en stærk start på 2017-sæsonen, hvor han allerede har tre top 10 placeringer. Han vandt RSM Classic i 2013, og forsvarede titlen med en fjerdeplads.
Sidste år tog Kirk fra Georgia med en 18. plads. Så det er en bane, der tilsyneladende passer Chris Kirk godt. Han kommer med en syvende plads i bagagen fra sidste uges turnering, hvor han åbnede med en 63´er i første runde og førte turneringen.
Brandt Snedeker ved RBC Canadian Open
Brandt Snedeker ved RBC Canadian Open

Brandt Snedeker
Det er Snedekers første optræden i den nye sæson. Han har dog deltaget i to turneringer på Asian Touren i mellemtiden. Den ene turnering på Fiji blev en magtdemonstration med en sejr og hele 9 slag foran nummer 2. Nu er Snedeker så tilbage på amerikansk grund og klar til at tage hul på den nye sæson.
Med en 15. plads på sidste års FedEx cup, en succesfuld Ryder Cup, og en sejr på Fiji siden Tour Championship, må der være tanket en masse selvtillid at tage med til Georgia. Snedeker må derfor være et godt bud på en vinder.
Kevin Chappell ved FedExCup Playoffs, TOUR Championship
Kevin Chappell ved FedExCup Playoffs, TOUR Championship

Kevin Chappell
Blev nummer 2 i turneringen sidste år, og har stadig første PGA Tour sejr tilgode. Fire andenpladser blev det til i sidste sæson, og han er nu oppe på hele seks i karrieren. RSM Classic er Chappells turnering nummer 170 på PGA Touren.
Den 30-årige amerikaner, med en indtjening på over 4,5 millioner dollars i sidste sæson, blev nummer 8 i FedEx Cuppen, og var højst placerede spiller uden en sejr på denne liste. Det må være et spørgsmål om meget kort tid, inden den første sejr endelig er en realitet.
C More Golf er med alle 4 dage fra Georgia. Jesper Knudsen sidder klar ved mikrofonen lørdag og søndag. Se direkte sendetider på Teetimes Tv-oversigt her.