Golffest på Mauritius – forspillet

 
1
 
2
Mauritius erpakket ind i sære former af vattede skyer, der går fra hvide toner over i mindst halvtreds grå nuancer. Flykaptajnen på den kæmpemæssige Airbus 380-800, ser alligevel blå huller i skydækket og leverer en optimistisk vejrprognose for denne uge, 5.-11. december, hvor der er golffest på den subtropiske ø i det Indiske Ocean.
Vi daler ned gennem skyerne og 3luftbussen lander blidt i lufthavnen, der har taget navn efter landets første premierminister, statsmanden og filantropisten Sir Seewoosagur Ramgoolam.
På vej til Constance Belle Mare Plage vælter regnen ned, og de meterdybe grøfter der løber parallelt med alle vejene, omdannes til frådende vandløb.
Da taxien ankommer til det femstjernede Constance Belle Mare Plage stilner regnen imidlertid af.
Der er badegæster både i lagunen og i poolsystemet, og et andepar vralter velfornøjede rundt blandt solvogne og parasoller. De øvrige gæster fordeler sig på resortets forskellige barer, der ligger som perler på en snor langs den lange hvide strand.
 
 
4
Et langsomt karbad på et stilfuldt badeværelse gør underværker for trætte rejsende, der fra badet har udsigt til strand, palmer og et Indisk Ocean i grå farver.
Belle Mare Plage er et meget stort men på forunderlig vis også et meget hyggeligt, næsten intimt hotelkompleks. Lejligheder, suiter og villaer pakkes ind af palmer og flammetræer, der også i vid udstrækning kamuflerer stedets restauranter, barer og badegæster.
 
La Kaze, en lille afslappet kreolsk frokostrestaurant, har 5sympatiske varme retter, fx en couscous med havfrugter, et varieret udvalg af salater, samt farlige små chokolader toppet med fuldmodnemodne sydhavsfrugter.
 
Luftkaptajnen havde ret, det lysner, og det er tid til at komme på træningsbanen og få justeret spillet. Mandag begynder amatørernes Air Mauritius Trophy, der spilles over tre dage; onsdag til torsdag er der pro-am, og på ugens sidste tre dage afvikles så The MCB Tour Championship med en perlerække af vintage storspillere s6om Colin Montgomerie, der vandt turneringen i fjor, Paul Broadhurst, der allerede har vundet årets European Senior Tour, og koryfæer som Sam Torrance, Phillip Price og vores egen Steen Tinning, der forhåbentlig er ovre den håndskade, der fik ham til at trække sig fra turneringen til den amerikanske Champions Tour.
 
 
7Golffesten er allerede godt i gang. På La Citronelle forkæles maven, og på The Bar forkæles halsen. Her kan amatørerne i øvrigt støde ind i golfens berømtheder på dansegulvet. Chancerne var dog ikke store denne første aften. Golferne synes at være mere vilde med drinks end med dans.
 
 
 
Tekst og fotos: Kim Boje