Jeff Winther har ni huller lørdag til at klare cuttet

Arrangørerne måtte igen fredag stoppe spillet inden dagens runde var færdigspillet ved Joburg Open. Denne gang var det dog noget så naturligt som mørke, der satte en stopper for begivenhederne, og dermed fik man ikke indhentet alt det tabte fra gårsdagens vejrafbrydelse.
Spilstoppet betyder, at Jeff Winther lørdag morgen skal ud og spille de sidste ni huller af sin anden runde, og forsøge at avancere bare en enkelt plads i stillingen, da han lige nu residerer på den forkerte side af cutgrænsen.
Den 28-årige dansker har endnu til gode, at skrive en bogey på scorekortet, men da der heller ikke er mange birdies – faktisk kun tre af slagsen på de første 27 huller – så rækker det blot til en aktuel 87. plads i -3. Med al sandsynlighed skal Jeff finde to birdies mere lørdag og fortsat holde sig fra modregning, hvis det skal blive til mere end ni huller yderligere i Sydafrika.
Morten Ørum Madsen mangler blot tre huller af sin anden runde, og skal derfor også tidligt op lørdag, om end det ikke kommer til at ændre meget for silkeborggenseren, der er +1 samlet og fem slag fra den nuværende cutgrænse.
Englands Paul Waring mangler seks huller af sin anden runde, men har til trods lagt sig i spidsen for turneringen på samlet -12. Lige bag sig på -11 har han de to sydafrikanere Darren Fichardt og Dean Burmester og i alt er 24 spillere indenfor fem slag af føringen på et tæt pakket leaderboard.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra weekendens spil i Sydafrika. Sendetiderne kan som altid ses på Teetimes TV-oversigt.
Joburg Open, leaderboard