The Masters: Hvorfor en grøn jakke?

9-4-2006 / PGA Tour 2006/Masters Tournament/Augusta National, USA/06 April - 09 April/Contact +31 45 522 73 59, Phil Mickelson won The Masters, here is he presented the green jacket by the former champion Tiger Woods. * THIS PHOTO MAY NOT BE SOLD IN SWEDEN (without the permisssion of Christer Hoglund) (photo: golfsupport.nl)
Som bekendt modtager vinderen af The Masters den meget famøse grønne jakke. Men hvor stammer denne grønne jakke fra?
Under en turnering tilbage i 1937 bar medlemmerne af Augusta National en grøn jakke for at fans mm. kunne identificere dem på banen. Jakken var lavet af uld og meget ubehagelig at have på. Den blev senere lavet i et mere “brugervenligt” materiale, og hurtigt blev den et symbol for medlemsskab af den ekstremt eksklusive golfklub, Augusta National.
— Læs også: Tiger Woods trækker sig fra Masters
Jakken, som har klubbens logo broderet på brystet samt trykt ind i knapperne, blev i 1949 første gang overrakt til vinderen af The Masters, og er i dag blevet det stærke symbol for de få, som får lov til at komme ind i den yderst prestigefyldte klub af Masters-vindere.
Der er dog mange rygter om at jakken ikke giver et fuldbyrdet medlemskab af Augusta National og at tidligere vindere stadig ikke har ret til at spille banen.
— Læs også: Sådan sender Viasat fra Masters
Blandt andet har Arnold Palmer fortalt om et besøg på banen i forbindelse med en forretningsrejse. Han blev i klubhuset mødt af formanden, som desværre måtte fortælle Palmer at der ikke var nogle medlemmer, som kunne gå en runde sammen med ham. Arnold Palmer var dog velkommen til at nyde en kop kaffe i klubhuset, inden han kørte videre. En historie som muligvis ikke er 100 % sandfærdig, men der er ingen tvivl om at Augusta National er en af de absolut mest eksklusive golfklubber i hele verden.