Spieth fører The Open med tre slag

Spieth ligner den kommende vinder af The Open efter en ny 65’er på Moving Day

Jordan Spieth gik endnu en bogeyfri runde og øgede sin føring i The Open til tre slag. Stort set perfekte forhold resulterede i rekordlave scores på Royal Birkdale.
Royal Birkdale viste sig lørdag fra sin blide side, og de gode forhold blev udnyttet af spillerne, hvor hele 43 var bedre end par idag.
Bedst af alle var sydafrikanske Branden Grace som gik en 62’er (-8) og dermed den laveste score i en major nogensinde (se videoklip nedenfor). Grace deler femtepladsen med japanske Hideki Matsuyama i -4.
– Læs også: Grace skyder en 62’er på Birkdale
Brooks Koepka og turneringens positive overraskelse, canadiske Austin Connelly, deler 3. pladsen i -5. Connelly, som til hverdag på touren har en lidt mere anonym rolle, var i hopla idag med aggressivt spil og var rundt i 66 slag (-4). Der var en del canadiske tilskuere på plads idag, og ved flere lejligheder kunne man højlydt høre tilråbet “King of the north” efter Connelly med reference til den populære tv-serie “Game of Thrones”.
Matt Kuchar holdt fast i andenpladsen efter en flot runde i 66 slag (-4). Kuchar var lige i hælene på Spieth hele dagen, men en dobbeltbogey på 16. hul ødelagde det lidt for den populære amerikaner, der er -8 efter 54 huller.
Jordan Spieth spillede atter stort set fejlfrit, og med en afsluttende birdie på 18. hul efter et klassisk Spieth put fra ca. seks meter, var amerikaneren rundt i 65 slag (-5). Dermed er Spieth samlet -11 og fører med tre slag til Kuchar. Det ligner unægteligt en sejr til Spieth, men i golf kan alt som bekendt ske, og særligt i majors kan nerverne spille et puds på finalerunden.
– Læs også: The Open, godt vejr og lave scores
Lidt længere nede af leaderboardet finder vi den forsvarende mester, svenske Henrik Stenson, som var rundt i 65 slag (-5) og deler syvendepladsen med bl.a. verdensetteren Dustin Johnson som gik en 64’er idag. Rory McIlroy startede med tre hurtige birdies, men tabte momentum omkring turnen og deler 11. pladsen med bl.a. Ian Poulter.
Hverken Søren Kjeldsen (72 slag, +2) eller Thorbjørn Olesen (74 slag, +4) fik udnyttet de gode forhold. Begge fik egentlig en god start, men løb ind i problemer mod slutningen af forni. En god runde i morgen kan give lidt ekstra point til diverse ranglister, så mon ikke både Kjeldsen og Olesen er sultne efter revanche på morgendagens finalerunde.
– Læs også: Kjeldsen og Olesen klarer cuttet til The Open
Indtil videre har der været 231.000 tilskuere på Royal Birkdale, hvilket er rekord for The Open. Særligt idag var der imponerende mange mennesker, og der var hele dagen igennem en super stemning foranlediget af det gode vejr og de mange birdies.
Finalerunden kan ses direkte på Viasat Golf og Viaplay i morgen fra kl. 10:00 og indtil “Champion golfer of the year” af den 146. udgave af The Open er kåret.
The Open, leaderboard
https://m.youtube.com/watch?v=92yKYIqD0mg