Justin Thomas vinder Dell Championship – sæsonens femte sejr

Justin Thomas fortsætter sin imponerende form, og er nu oppe på fem sejre i år på PGA Touren.

Amerikanske Justin Thomas vandt søndag aften Dell Technologies Championship og dermed sæsonens femte sejr på PGA Touren, mens Spieth via en andenplads nu fører FedEx Cuppen.
Det blæste lidt mere på finaledagen på TPC Boston, men der blev alligevel scoret godt. Ud af de 79 spillere var 19 rundt i -4 eller bedre. Søndagens laveste runde var 65 (-6), og det kunne både Bill Haas (delt nr. 10, -10) og Rafa Cabrera-Bello (delt nr. 17, -7) skrive under på.
En del af de førende spillere startede som lyn og torden på finaledagen. Jordan Spieth var fem under på de første fire huller og seks under efter syv huller, mens Marc Leishman var minus seks på forni. Justin Thomas fik reddet gode pars på både 1. og 3. hul, og med en birdie på 2. hul og en eagle på 4. hul, kom han også rigtig godt fra land.
På bagni tabte både Leishman og Spieth pusten og var hjem i hhv. +5 og +2. Thomas holdt derimod fast i det solide spil, og var hjem i -1 og dermed en finalerunde i 66 slag (-5), som bragte Thomas til -17. Det rakte til sæsonens femte sejr, mens Spieth (67, -4) blev nr. to i -15 og Leishman (70, -1) nr. 3 i -14.
FedEx Cup, ranglisten
Spieth overtog førstepladsen på FedEx Cup ranglisten fra Dustin Johnson, som nu er nr. 3, mens Thomas rykkede op på andenpladsen. DJ gik en dårlig finalerunde i 73 slag (+2) og faldt tilbage til en delt 18. plads i -7.
Phil Mickelson var søndag rundt i 68 slag (-3) og sluttede på en delt sjetteplads i -11. Det var Phils bedste resultat i et stykke tid, og gav et avancement til nr. 36 på FedEx Cup listen. Det var dog ikke nok til at sikre kvalifikation til Presidents Cup, så hvis Phil skal repræsentere USA for 12. gang i træk, så er han afhængig af et wildcard fra kaptajn Stricker.
Tredje afdeling af årets FedEx Cup er BMW Championship, som starter på næste torsdag. Dermed kan de 70 bedste på ranglisten holde en uges tiltrængt turneringspause inden det går løs igen. Ugen efter spilles selve finalen, Tour Championship, hvor blot de 30 bedste på ranglisten er kvalificeret.
Dell Technologies Championship, resultat