Tiger Woods stiller op igen


Hero World Challenge i Albany, Bahamas bliver endnu engang scenen, hvor Tiger starter et forsøg på at komme tilbage til golf på topplan, ligesom det var tilfældet i 2016.
For et år siden måtte forsøget dog alt for hurtigt afbrydes, da Woods’ ryg sagde stop efter totalt kun 7 runders turneringsgolf. Seneste turneringsrunde ligger nu næsten 10 måneder tilbage.
Siden 2013 hvor Tiger vandt fem turneringer og kæmpede sig tilbage som verdens nummer et, har han kun stillet til start i 19 turneringer. Så det er ikke nemt at spå om, hvordan det kommer til at gå denne gang. En ting er dog sikkert, hvis ikke Tiger selv havde en fast tro på, at han igen kan finde et niveau til at kæmpe med de bedste, ville han helt sikkert ikke give det chancen. Tiger spiller for at vinde, og det vil han forsøge at gøre allerede i Hero World Challenge. Det er der dog ikke mange, der forventer, at han gør. Når det er sagt, så sluttede han sidste års comeback i samme turnering med flest birdies af alle i feltet med hele 24. Det var i den grad overraskende, og vidner om at Tiger bestemt stadig kan gøre sig gældende. De 24 birdies var dog ikke nok til at give Tiger en placering i toppen. Nummer 15 af de 18 spillere blev resultatet sidste år.
Det er helt sikkert et resultat, Tiger gerne vil forbedre betragteligt i år.
Meget af Hero World Challenge vil jo i sagens natur komme til at handle om Tiger Woods, på trods af et 18 mands felt som er spækket med stjerner. Dårligst placerede spiller af de 17 spillere udover Tiger, er Kevin Chappell som nummer 32 i verden. Kun to spillere fra top ti i verden mangler i turneringen, hvilket er et imponerende stærkt fremmøde.
Flere spændende europæiske navne er også med. Henrik Stenson og Alexander Noren er det ”næsten” lokale islæt for os danskere, og også den nykårede Race to Dubai vinder Tommy Fleetwood er med. Så der er lagt op til en helt fantastisk Hero World Challenge 2017.
Forsvarende mester er japanske Hideki Matsuyama, som vandt turneringen i sikker stil sidste år. I år kan han nok ikke regnes blandt de absolutte favoritter, da han længe har lignet en spiller, der kæmper med spillet. Det er der ikke plads til i dette felt.
Tre mulige vindere:
Justin Thomas
Med tre sejre og en andenplads i de seneste syv spillede turneringer har Justin Thomas i den grad gjort opmærksom på sig selv. Den formstærke amerikaner og forsvarende mester af FedEx Cuppen er svær at komme udenom som en mulig vinder. 24-årige Justin Thomas er helt oppe som nummer tre i verden efter et forrygende år.
Justin Rose
En anden Justin der lige nu er svær at komme udenom, er Justin Rose. Rose gik det meste af 2017 uden en sejr, men tålmodighed og hårdt arbejde betaler sig. En sejr i HSBC Champions i Kina og ugen efter i Turkish Airlines Open vendte pludselig en jævn sæson til en rigtig god for Rose. Rose har vundet hvert år på de større tours siden 2010, og har ikke været udenfor top ti i hans seneste otte turneringer.
Rickie Fowler
Fowler har på mange måder haft en flot sæson med et hav af topplaceringer. Det er dog kun blevet til en enkelt sejr i Honda Classic i starten af 2017. Flere gange i 2017 har Fowler ikke formået at præstere i situationer, hvor vinderchancen har været der.
Seneste gang Fowler var i kamp var i OHL Classic at Mayakoba. Her formåede Fowler at få det til at hænge sammen i alle fire runder, for dog til sidst at måtte se sig slået af Patton Kizzire med et enkelt slag. Det er en af de ting, man må leve med som golfspiller. Uanset hvor godt du gør det, kan der altid være en, der gør det en bedre. Det er vilkårene og det ved rutinerede Fowler. Spillet er der, og han er bestemt en bejler til at tage titlen på Bahamas.
C More Golf dækker naturligvis alle fire dage fra Hero World Challenge, når Anders Sigdal og Jeppe Huldahl vil forsøge at guide seerne igennem fire spændende dage fra Bahamas.

SendetiderHero World Challenge
Torsdag18.30 – 22.30
Fredag18.30 – 22.30
Lørdag18.00 – 23.00
Søndag17.00 – 22.00

Tiger Woods spiller første runde med Justin Thomas, de to slår ud klokken 18.05 dansk tid.
Tiger Woods facts
79 PGA Tour sejre
14 Majorsejre
18 WGC-sejre
683 uger som verdens nummer 1
281 uger i træk som verdens nummer 1
137 totale tour sejre