Rory på hemmelig tur til Portugal

RoryMcIlroy_augusta15-286679Imens hans kollegaer kæmpede om titlen ved WGC-Bridgestone Invitational, tog Rory McIlroy i al hemmelighed en tur til Portugal for, at lave en sidste alvorlig test af den ankel han beskadigede under en fodboldkamp, og som har sat ham på sidelinjen i næsten to måneder.
72 huller. Fire dage. Uden golfbil.
– Det var min afsluttende fitness-test, sagde McIlroy på et pressemøde forud for årets sidste major som starter torsdag.
Turen resulterede i nul smerter og nul hævelse – med andre ord en helt problemfri ankel.
— Læs også: Starttider i US PGA Championship, torsdag og fredag
Der har været stillet spørgsmålstegn ved hvorfor McIlroy ikke blot brugte WGC-Bridgestone, hvor han var forsvarende mester, som test, men det mente teamet bag verdensetteren ikke var den rigtige løsning.
– Hvis jeg skulle have gjort det foran jer – foran hele verdenspressen – så var det smarte gået lidt af ideen. Så vi valgte at gøre det bag lukkede døre, for at få en uspoleret oplevelse af hvordan anklen ville reagere, sagde McIlroy.
– Da jeg var færdig med de fire dages golf, vidste jeg, at det var den rette beslutning, at hoppe på et fly og komme hertil, sagde han.
I weekenden spillede han prøverunder på Whistling Straits, og joggede endda op ad bakkerne på banen for at vise både tilskuere og sig selv, at anklen ikke ville blive en faktor ved denne uges turnering.