McIlroy: – Jeg forstår ikke verdensranglisten

RoryMcIlroy_sawgrass15-288390I sidste uge tog Rory McIlroy pladsen som nummer et på verdensranglisten tilbage fra Jordan Spieth. Dette på trods af, at Spieth spillede imens McIlroy holdt fri. Men i denne uge er golfskoen på den anden fod.
McIlroy ligger på en 66. plads efter tredje runde af Deutsche Bank Championship, hvor Spieth missede cuttet. Alligevel vil Spieth tage pladsen på toppen af verdensranglisten tilbage – med mindre McIlroy spiller sig ind i top-10 på sidste runde.
– Det er et matematisk system med algoritmer og alt muligt andet, som jeg ikke helt forstår, sagde McIlroy efter søndagens runde i par.
– Jeg tror, at alle godt ved, hvem den bedste spiller i verden er lige nu, hvis man kigger på den nuværende form, men det er hvad det er, og det er ikke noget jeg bekymrer mig om, lød det fra McIlroy, der næppe mente hverken sig selv eller Spieth.
— Læs også: McIlroy er træt af sin egen reklamefilm
Australske Jason Day, der har vundet tre af de sidste fire turneringer han har spillet, var efter de to første runder igen med i kampen om sejren i denne uge.
Desværre for Day, så gik han dog en 73’er (+2) søndag, hvilket var hans første runde over par siden US Open i juni. Dermed er han i -4 samlet og ni slag fra Henrik Stenson på førstepladsen.
Jason Day kunne med en sejr i denne uge selv overtage førstepladsen på verdensranglisten, men nu tyder alt altså på, at Jordan Spieth, der sikkert er hjemme og arbejde på sit spil, i morgen igen kan se sit navn på toppen af den lidt spidsfindige liste.
Viasat Golf og Viaplay.dk sender finalerunden direkte mandag fra kl. 17:30 – 00.
Deutsche Bank Championship, leaderboard