The Blue Monster venter på Kjeldsen & Co.

8-3-2015 PGA Tour 2015, WGC-Cadillac Championship, Blue Monster, Trump National Doral, Doral, Miami, Florida, USA. 05 - 08 Mar. Dustin Johnson of United States holding the Gene Sarazen Tophy after winning the 2015 WGC-Cadillac Championship.I denne uge spilles en af årets allerstørste turneringer, nemlig World Golf Championship Cadillac Championship. Turneringen, som både er en del af PGA touren og Europa Touren, er en af de tre World Golf Championship turneringer som rangerer lige under de 4 majors. Kun Jim Furyk og Thongchai Jaidee er ikke til start fra verdensranglistens top-50, hvilket betyder at der i den grad er lagt op til dyst mellem de helt store kanoner i golfsporten. Det er bl.a. den første turnering i 2016 hvor Jordan Spieth, Rory Mcilroy og Jason Day alle er til start. Forsvarende mester er Dustin Johnson, som sidste år vandt efter en nervepirrende dyst med JB Holmes og Bubba Watson. Bubba Watson er i tre af de sidste fire besøg på banen sluttet i top-3, hvilket gør ham til en af favoritterne til at løbe med titlen. Der spilles i år om en præmiesum på 9,5 millioner dollar hvoraf de 1,6 millioner går til vinderen. Udover de mange penge indkasserer vinderen også 550 Fedexcup point samt ca. 76 point til verdensranglisten.
— Læs også: Scott vandt – over Garcia, sig selv og bjørnen
Turneringen spilles på den famøse TPC Blue Monster, som er en del af Trump National Doral. Banen er en par 72 bane på 6.800 meter bestående af fire par 3 huller, fire par 5 huller og ti par 4 huller. Banen har fået navnet Blue Monster på grund af de mange store vandhazarder. Især hul 18, som er et 425 meter langt par 4 hul med vand hele vejen langs venstre side af hullet, har gennem tiderne givet spillerne store problemer. Banen, som blev grundlagt tilbage i 1962 blev i 2012 købt af den amerikanske forretningsmand og præsidentkandidat Donald Trump, som investerede mere end 200 millioner dollars på at trimme banen. På grund af den yderst kontroversielle ejer er det endnu ikke besluttet, om Blue Monster skal være vært for Cadillac Championship til næste år, og i Storbritannien overvejer R&A og Europa Touren også at udelukke Turnberry fra at afholde British Open, da denne bane ligeledes er ejet af Donald Trump.
— Læs også: King Louis vinder i Australien
SørenKjeldsen_gullane15-293209Søren Kjeldsen er eneste dansker til start og efter en pause fra turneringsgolf i sidste uge, kommer Kjeldsen forhåbentlig til Florida med masser af energi. Det er femte gang Kjeldsen deltager i turneringen, men det er første gang siden 2010. Kjeldsens bedste resultat er en delt 7.plads tilbage i 2009, hvor Phil Mickelson vandt turneringen.
WGC Cadillac Championship kan følges direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk torsdag fra kl. 19:00.