Dansk succes: Team Made in Denmark spiller sprudler på Challenge Touren

martin-ovesen-made-in-denmark
Martin Ovesen har efter et par rigtigt gode uger på European Challenge Tour sikret sig en hel sæson mere i 2017, og det får nu Kolding-talentet til at drømme om Europa Tour og mere Made in Denmark i fremtiden.
Inden denne sæson blev Team Made in Denmark skabt for at sikre, at Danmark kunne forøge antallet af spillere på Challenge Touren, så produktionen af spillere til European Tour kunne fortsætte; Daniel Løkke, Martin Leth Simonsen, Benjamin Poke, Peter Vejgaard og Martin Ovesen.
– Team Made in Denmark har betydet alt
Og mens de første fire spillere desværre ikke fik sat noget nævneværdigt aftryk på Challenge Touren i 2016, så har et par rigtigt gode sensommer-uger for Martin Ovesen, betydet, at han nu er så godt som sikker på en ny sæson på European Challenge Tour i 2017, hvor han kan fortsætte sin udvikling.
– Oprettelsen af Team Made in Denmark har betydet alt for mig. Udover en masse erfaring så gav det mig muligheden for at tilspille mig en fast plads på Challenge Touren, fortæller Ovesen til Made in Denmark.
Fedt at præstere på højt niveau
Og den chance greb Martin Ovesen med en tredjeplads i Bridgestone Challenge og en fjerdeplads i sidste uge i Irish Challenge. Og muligheden på Challenge Touren har virkelig rykket Kolding-spilleren i den rigtige retning på trods af de hårde odds.
– Jeg har holdt et højt niveau i nogle uger nu, og jeg føler virkelig, at mit spil er et godt sted. Jeg laver ikke de fejl, jeg plejer at lave, og jeg føler virkelig, at jeg har løftet mit spil på Challenge Touren, fortsætter Martin Ovesen.
– Det er bestemt ikke fordi, det er nemt at slutte i top-70 og sikre sig et fuldt kort på kun otte turneringer, men i princippet kræver det faktisk kun én rigtigt god uge. Nu har jeg haft to rigtigt gode uger, så det er dejligt, siger Ovesen, der således har forlænget sin sæson, så han nu kommer til at spille flere turneringer end de otte, han i første omgang havde udsigt til.

Martin Ovesen er klar til en ny sæson på European Challenge Tour.. Men kan han nå endnu højere op allerede i år?
Martin Ovesen er klar til en ny sæson på European Challenge Tour.. Men kan han nå endnu højere op allerede i år?

Målet er top-45…. eller top-15
– Der kommer nogle store turneringer i efteråret, og hvis jeg kan spille godt, så er alt stadig muligt. Min målsætning er at slutte i top-45 på Challenge Touren, men det kunne da være sjovt, hvis jeg kunne kravle helt op i top-15 siger Ovesen med et smil.
Slutter man i top-15 på Challenge Touren, så rykker man nemlig op på European Tour, som er Ovesens overordnede mål i løbet af de næste år.
Smagen af Europa Tour giver lyst til mere
– Jeg skal på Europa Touren. Det er fint at være sikret en plads på Challenge Touren, for det er her man udvikler sig bedst og herfra, man kan rykke videre til Europa Touren.
– Men når man først har snuset til Made in Denmark og atmosfæren på Europa Touren, så vil man have mere. Så man kan sige, at min deltagelse ved Made in Denmark har givet mig ekstra blod på tanden. Jeg ved, hvad der skal til for at nå til – og klare sig på – det højeste niveau, og det vil jeg arbejde stenhårdt for at opnå, slutter Martin Ovesen.
Status for Martin Ovesen
Martin Ovesen ligger lige nu nummer 53 på Challenge Tour ranglisten. Top-70 får en fuld kategori til Challenge Touren i 2017, mens den helt store gulerod – oprykning til European Tour – gives til top-15.
I de kommende uger ligger Challenge Touren stille, inden årets største præmiesum er på højkant ved Kazakhstan Open fra 29. september. Et godt resultat her, så kan Ovesens drøm om Europa Tour, Made in Denmark og Himmerland Hill måske gå i opfyldelse allerede i denne sæson.
Med Ovesens succes har Team Made in Denmark opnået sit mål og skabt en ny dansk Challenge Tour spiller med fuld kategori fra 2017.