Open de Portugal vender tilbage til Europan Tour

morgado-golf1Efter 7 års fravær skal der igen afvikles en afdeling af European Tour i Portugal om foråret. Det betyder at der nu er 2 runder af European Tour, der spilles i Portugal. Open de Portugal må ikke forveksles med Portugal Masters, der hvert år i oktober spilles på Victoria Golf i Vilamoura på Algarvekysten. Netop golfparadiset Algarve er også blevet valgt som næste spillested for Open de Portugal, som i perioden 11-14 maj 2017 spilles på Golfe Morgado, der er smukt beliggende i bjergene ved Portimao i den vestlige del af Algarvekysten. Banen blev åbnet i 2003, og Morgado Golf har siden da haft besøg af rigtig mange danske golfspillere, da banen, og det nybyggede resort, er med på de fleste danske golfbureauers rejsetilbud.
Teetime’s udsendte har spillet banen mange gange siden åbningen, og kan se at banen siden åbningen til stadighed er blevet udviklet. Morgado Golf’s sværhedsgrad er generelt ikke skræmmende, men man har gennem årene foretaget en lang række forbedringer og justeringer, der betyder at sværhedsgraden er blevet øget. Da banen blev spillet i det tidlige forår i 2016, var der et større arbejde i gang med at omlægge greens og lave en lang række baneforbedringer, så man har gennem et stykke tid forberedt sig på, at det er nogle af verdens bedste golfspillere, der skal spille på Morgado. Teetime’s udsendte forventer dog ikke at de vil være i stand til at ændre banen så markant, at det ender med høje scores. Faktisk er jeg overbevist om at vinderscoren ikke bliver mindre end 20 under par J
Open de Portugal er en af de ældste turneringer i Europa, den blev afviklet første gang i 1953 og har stort set været spillet hvert år siden. Turneringen blev dog først en del af European Tour i 1973, og det er i 2017 den 55. udgave af turneringen, som sidst blev spillet i 2010 på Penha Longa banen ved Lissabon. En turnering som de fleste danske golfinteresserede nok husker, da det jo netop var Thomas Bjørn, der på elegant vis sikrede sig sejren. Af tidligere vindere kan også nævnes de to tidligere Ryder Cup kaptajner, Colin Montgomerie og Sam Torrance. Så vi kan udlede, at har man ambitioner om at blive Ryder Cup kaptajn, så er en sejr i Open de Portugal et godt skridt på vejen J
Turneringen har gennem alle årene været spillet på mange forskellige baner i hele Portugal. De fleste gange har der været spillet på nogle af de fantastiske baner lige udenfor Lissabon (bl.a. Penha Longa & Oitavos Dunes) samt på Algarve. På Algarvekysten har den været spillet en del gange på Penina Golf, som også kendes af mange danske golfspillere. De fleste gange Open de Portugal har været forbi Algarvekysten, så har det været med Quinta do Lago golf i Vilamoura der har været vært, og da Colin Montgomerie i 1989 sejrede på Quinta do Lago banen, var det hans første turneringssejr på European Tour. Turneringen har en enkelt gang været spillet i det Nordlige Portugal, for i 1991 var det linksbanen, Estela Golf lige udenfor Porto, der var været for turneringen.
Når mange af de danske golfspillere tager på golfrejse i de første af årets måneder, så vil der helt sikkert være mange danskere der netop skal spille Morgado Golfe. Nu har man så det lille ekstra ”pift”, at man ved at inden for kort tid, så er det nogle af verdens bedste golfspillere, der spiller ind til de samme greens som man selv gjorde i ferien.
morgado4