Verdens bedste Spieth vandt kr. 76,6 mio.

JordanSpieth_atlanta15-29841422-årige Jordan Spieth vandt en overbevisende sejr i Tour Championship by Coca-Cola, og dermed også FedExCup’en, så samlet vandt han $ 11,485 mio. svarende til kr. 76,6 mio.
Hans samlede præmieindtægter i  denne sæson kom op på mere end $ 22 mio. svarende til næsten kr. 147 mio.!
Efter tredje runde førte Spieth med ét slag foran Henrik Stenson, og efter for-ni var forspringet udbygget til to slag.
Med en meget varm putter gik Spieth finalerunden i -1, og det endte med en sikker sejr på fire slag, da Spieth vandt i -9 foran Danny Lee, Justin Rose og Henrik Stenson i -5.
Inden de to sidste huller var Stenson alene på andenpladsen i -6, men så lavede han en dobbeltbogey på 17. hul inden han holede et langt 17 meter putt på sidste hul for at dele andenpladsen.
— Læs også: Teetime Kortet Culd 2016 med dejlige velkomstgaver
Dustin Johnson, Bubba Watson og Paul Casey delte 5. pladsen i -4, mens J.B. Holmes og Zach Johnson blev nr. 8 i -2. Matt Kuchar og Jason Day delte 10. pladsen i -2.
Fowler og McIlroy faldt tilbage
Rickie Fowler var på en 3. plads inden finalerunden, men efter en runde i +4 faldt han tilbage til en 12. plads i par. Rory McIlroy gik ligeledes +4 og blev nr. 16 i +1.
Spieth har vundet fem gange i år og $ 22 mio.
I Tour Championship var der en førstepræmie på $ 1,485 mio., mens der er FedExCup’en var en bonus på $ 10 mio. til vinderen.
Det var Spieths femte sejr i år, da han tidligere har vundet Valspar Championship, Masters, US Open, John Deere Classic og nu Tour Championship, mens han blev nr. 4 i The Open og nr. 2 i US PGA Championship.
Hans samlede præmieindtægter denne sæson inkl. bonussen i FedExCuppen er på mere end $ 22 mio. svarende til næsten kr. 147 mio.! Et uhørt stort beløb, og Spieth er tilbage som nr. 1 på verdensranglisten.
Sejren i Tour Championship kom ovenpå en lidt dårlig periode, hvor Spieth missede cuttet i de første to slutspilsturneringer inden han blev nr. 13 i sidste uges BMW Championship.
Tour Championship by Coca-Cola, resultat
Kr. 234 mio. bonus i FedExCup’en
Jordan Spieth vandt som nævnt FedExCup ranglisten og bonussen på $ 10 mio., mens Henrik Stenson blev nr. 2, hvilket giver ham en bonus på $ 3 mio.
Jason Day får $ 2 mio. i bonus for en samlet 3. plads efterfulgt af $ 1,5 mio. til Rickie Fowler og $ 1 mio. til Bubba Watson.
Den samlede bonus i FedExCup’en var på $ 35 mio. til top-150 på ranglisten svarende til omkring kr. 234 mio.
FedExCup ranglisten, resultat