The Snake Pit afgjorde Valspar – amatør stjal opmærksomheden

14-2-2016 European Tour 2016, Tshwane Open, Pretoria CC, Waterkloof, South Africa. 11-14 Feb. Charl Schwartzel of South Africa during the final round.
Charl Schwartzel løb med sejren efter en stærk finalerunde, der sikrede ham playoff mod Bill Haas.

Der skulle et 73. hul til før sydafrikanske Charl Schwartzel, vinder af The Masters i 2011, kunne lade sig hylde som vinder af The Valspar Championship på Copperhead Course på Innisbrook ved Tampa i Florida. Det så ellers længe ud til at amerikanske Bill Haas skulle løbe med sejren. Haas førte det meste af dagen, men en bogey på 16. udlignede regnskabet.
 
Læs også: The Masters – hvorfor en grøn jakke?
Schwartzel havde en lille time tidligere fået en birdie på 17. hul, og med en par på 18. kunne han skrive under på dagens bedste runde i 4 under par (67). Undervejs holede han desuden et putt på næsten 20 meter ned ad bakke på banens svære 13. hul. Haas sluttede med en score på 72, hvilket er 1 over banens par. Dermed fik ’The Snake Pit’ – kælenavnet for banens afsluttende tre huller – en afgørende betydning for placeringerne denne søndag. Begge spillere sluttede i 7 under par for turneringen, og dermed skulle det hele afgøres i playoff. Her spillede man igen 18. hul, og Haas slog et ukarakteristisk dårligt bunkerslag og måtte notere en bogey. Schwartzel fik en stensikker par og kunne derfor fejre sin første sejr på PGA Touren, hvis man ser bort fra hans Masters-sejr i 2011. Han har desuden vundet 10 gange på Europa Touren. Senest i februar foran danske Jeff Winther i Tshwane Open i Sydafrika.
Læs også: Seve Ballesteros – golfsportens matador
06-01-16 PGA Tour 2016, Hyundai Tournament of Champions, Kapalua Resort Plantation Course, Maui, HI, USA. 07-10 Jan. Jordan Spieth of United States during the pro-am.
Spieth måtte se sig slået af en amatør i finalerunden.

Søndagens helt store oplevelse var amatøren Lee McCoy. Han var inviteret af turneringens hovedsponsor, Valspar, og han takkede for tilliden ved at gå lørdagens bedste runde, og søndag formåede han at kravle helt op og ende på en imponerende fjerdeplads bare tre slag efter Schwartzel. McCoy er nummer 8 på amatørernes verdensrangliste, og søndag fik han fornøjelsen af at gå med ”de voksnes” nummer 1, Jordan Spieth. Kuriøst nok er begge spillere 22 år, og McCoy gik runden hele fire slag bedre end Spieth. Han fortalte efter runden, at det var en drøm bare at stille til start torsdag. ”Jeg har tigget og bedt om at få lov til at være med i turneringen, og bare det at være med torsdag var stort. Jeg havde aldrig drømt om at skulle være med helt fremme søndag og gå med Jordan Spieth”, fortalte McCoy. Spieth viste undervejs sit store format og roste hele tiden McCoy, mens Spieth selv kæmpede med spillet og endte 2 over par på dagen, i par for turneringen og på en delt 19. plads.
Canadiske Graham DeLaet, der lå på andenpladsen før finalerunden, fik aldrig gang i spillet søndag. Han puttede elendigt, fik ingen birdies og måtte skrive under på en runde i 4 over par (75). Han sluttede på en delt femteplads. Ryan Moore sluttede på tredjepladsen.
Næste uge afsluttes ’The Florida Swing’ på Arnold Palmers Bay Hill bane ved Orlando.
Slutstilling The Valspar Championship