Frivillige og fællesskaber

himmerland 2016Uden hjælpen fra alle de frivillige hjælpere ville Made in Denmark ikke kunne fungere og være så stor en succes, som den er. Én af disse mange frivillige hjælpere er pensionist Flemming Birkmose, der sammen med 19 andre fra Frederikshavn Golfklub udgør holdet på hul 1.
Holdet består bl.a. af 4 boldspottere, der sørger for at finde spillernes bolde og markere dem, hvis de skulle slå skæve slag – og det er netop Flemmings opgave denne tidlige morgen.
Flemming og resten af holdet overnatter i containerlejren og betaler selv for opholdet. Maden får de betalt og det officielle tøj får de lov til at beholde. Men det er slet ikke derfor, at Flemming har meldt sig for 3. år i træk som hjælper til Made in Denmark.
“Man møder de samme mennesker år efter år, og det er fællesskabet, der er hovedårsagen til, at jeg melder mig til dette”, siger han og tilføjer: “Når jeg er færdig med min formiddagsvagt og bliver afløst, kan jeg bruge resten af dagen på at se golf og om aftenen hygger vi os også sammen til koncerterne”.
Flemming Birkmose er klar til at tage en tørn igen næste år – og glæder sig allerede.