Anders Hansens karrierestop hjælper ikke Søren Hansen

SørenHansen_wentworth15-289508Anders Hansen har meddelt, at han indstiller karrieren efter denne sæson, men det giver ikke Søren Hansen et Europa Tour kort via Career Money List.
Anders er pt. nr. 116 på Race to Dubai ranglisten, men selv hvis han slutter udenfor top-110 på ranglisten, så kunne han dog få et Europa Tour kort næste sæson via Career Money List, hvor han pt. er nr. 24.
Top-40 på Career Money List kan få kategori 11 på Europa Touren, og Søren Hansen er lige udenfor som nr. 41 med knap € 1 mio. ned til den næste på listen. Men at Anders stopper karrieren betyder ikke, at Søren dermed rykker ind i top-40.
Inden de to sidste turneringer i den regulære sæson – Portugal Masters og UBS Hong Kong Open – er Søren Hansen nr. 177 på Race to Dubai ranglisten, og det er svært for ham at spille sig i top-110, der holder Europa Tour kortet, så han skal formentlig forbi tourskolen i forsøget på at få et Europa Tour kort næste sæson.
— Læs også: Ugens starttider på Europa Touren
Ovenstående er den forholdsvis korte konklusion, og det bliver hurtigt lidt teknisk at forklare reglerne, men vi gør et forsøg nedenfor.
Anders Hansen vil, uagtet at han stopper karrieren, fremgå af den endelige Career Money List 2015, som er afgørende for, hvem der kan få kategori 11 næste sæson, da han også fremgår af den endelige Race to Dubai rangliste 2015.
Anders har også mulighed for at fastholde et Europa Tour medlemskab som tidligere vinder, men om han gør det, ved vi ikke. Beholder Anders en form for medlemskab, så vil han også fremgå af Career Money List næste år og måske også i kategori 11.
Søren kan komme i top-40 efter sæsonen, men det giver ikke et Europa Tour kort
Hvis Anders vælger helt at opgive sit medlemskab af Europa Touren, så vil han fremgå af den endelige liste efter 2015 sæsonen, men bliver så fjernet.
Rent praktisk kan Søren Hansen dermed rykke op på 40. pladsen, men det giver ham ikke et Europa Tour kort, da det er den endelige Career Money List 2015 som er afgørende for kategori 11.
Søren kan selvfølgelig rykke i top-40 via gode resultater, men så vil han også have tilspillet sig til et Europa Tour kort på anden vis, da han pt. er godt € 500.000 fra Ian Woosnam på en 40. plads.
Casey er fjernet fra Career Money List
Paul Casey er et eksempel på en aktiv spiller, der er fjernet fra Career Money List.
38-årige Casey har vundet 13 Europa Tour turneringer og senest KLM Open 2014, men han har helt opgivet Europa Tour medlemskabet for udelukkende at fokusere på PGA Tour.
Med en karriereindtjening på mere end € 17 mio. ville Paul Casey ellers være nr. 17 på Europa Tourens Career Money List, men han fremgår ikke af listen, da han ikke er medlem af Europa Touren.
European Tour Career Money List, stillingen