Portugal – Golf 12 måneder om året

Portugal er blevet en af Europas populæreste destinationer for golfrejser i vinterperioden. Det er ikke svært at forstå, for Portugal byder på et fornuftigt prisniveau, et stort udvalg af gode vine, mange spændende lokale restauranter og er samtidig begunstiget af et dejligt og mildt klima, der gør det muligt at spille golf året rundt. Når man så tilsætter en perlerække af gode golfbaner, så har man de elementer, der gør et bestemt land til en perfekt golfdestination – og Portugal har det hele til overflod, så det er logisk at “golf-strømmen” er gået mod Portugal.
Onyria-Palmares-Golf-&-Beach-Resort1280x369
Europa-touren besøger naturligvis også Portugal. Der har gennem mange år været afviklet 3 Europa Tour turneringer i Portugal, hvoraf 2 af dem har været på fastlandet og den sidste spilles på Madeira. Portugal Masters afvikles på Algarve og her har Oceanico Victoria lagt bane til. Portugal Open lader til at holde en pause på touren, og det er ellers turneringen, der af mange danskere huskes for Thomas Bjørns sejr på Penha Longa banen i 2010. Portugal Open er de sidste år spillet på nogle af de fantastiske baner lige udenfor Lissabon, udover Penha Longa bl,a, Oitavos Dunes.
Portugals klart største golfområde er Algarvekysten. Her finder man omkring 40 golfbaner indenfor kort køreafstand og de fleste internationale golfarkitekter har sat deres præg på mange af de fantastiske baner, der findes i dette dejlige hjørne af Europa.
Penha Longa Golf-View900x599Området omkring Lissabon er også med i toppen når det gælder gode golfbaner. Indenfor ca. en times kørsel fra Lissabon finder man mere end 15 golfbaner, og med Portugals store ambitioner på golfrejse-markedet er her naturligvis også en lang række topbaner, som er designet af nogle af de dygtigste banearkitekter.
I det nordlige område af Portugal finder man også golfbaner omkring storbyen Porto. Dette område har dog endnu ikke haft sit golfmæssige gennembrud, og det på trods af at der findes gode baner og lækre omgivelser. Umiddelbart tror jeg at det skyldes den geografiske beliggenhed, som gør at der ikke er vejrgaranti i vintermånederne. Desuden har området ikke mange internationale flyforbindelser, så det kan nogle gange være en udfordring at komme frem.
Det sidste område med golf i Portugal er den grønne ø, Madeira og den lille naboø Porto Santo samt på Azorerne. Madeira har 2 baner, og på naboøen Porto Santo er der Porto Santo Golf, som er designet af det spanske ikon Seve Ballesteros. En spændende bane, der også benyttes på Europa Touren.
– Læs også: Golf på Algarvekysten – Kæmpe udbud af kvalitetsbaner
Portugal byder også på mange rigtig gode vin- og madoplevelser. Tidligere var det desværre ikke nogen let opgave at opspore Portugisisk vin udenfor Portugal. Heldigvis er mange af de gode vine fra Portugal nu at finde på hylderne i danske butikker, og det er rigtigt godt, for Portugal har gennem de seneste år fået en lang række dygtige vinproducenter, der producerer vine, som er på højde med mange af de mere kendte vine fra Sydeuropa. Det nye store vinmarked i Kina er blevet begejstret for Portugisisk vin, og det lader til at Portugal er i gang med en stor succes med vineksport til netop Kina.
Dona-Filipa-Hotel3547x1716Køkkenet i Portugal er kendetegnet ved at være alsidig og præget af friske råvarer. Hvidløg, Olivenolie og friske krydderurter er vigtige ingredienser i portugisisk gastronomi, og har man en god appetit, så kan man glædes over at maden som regel serveres i rigelige mængder. Portugals befolkning er også et stolt folkefærd, og man er som hovedregel stolt over den region man kommer fra. Denne stolthed kommer bl.a. til udtryk i en lang række lokale egnsretter, og i dag gør man en dyd ud af at videreudvikle såvel lokale egnsretter med opskrifter fra ”gamle dage” ligesom det Portugisiske køkken i dag har fået stor inspiration fra den internationale gastronomiske verden, men stadig med en stor respekt for landets egne traditioner og kulinariske historie.