Ung englænder løb med sejren da Kjeldsen blev nummer 4

14-01-16 European Tour 2016, Joburg Open, Royal Johannesburg & Kensington GC, Johannesburg, South Africa. 14-17 Jan. Andrew Johnston of England during the second round.I 1996 blev Scottish Open vundet i samlet 1 slag over par. Siden 1996 er en Europa Tour turnering aldrig blevet vundet over Par. I dag skete det dog igen da det blev den 27. Årige englænder Andrew Johnston, som vandt Open de Espana, hosted by the Sergio Garcia foundation i en samlet score på 1 slag over par. Efter en runde med 3 birdies og 2 bogies kunne englænderen fejre sin første sejr på Europa Touren.
Ét slag efter Johnston sluttede hollandske Joost Luiten, som gik en finalerunde i 71 slag (Par). Luiten havde kunne ellers med en birdie på hul 18 fremskaffe en omspil, men efter en tur i greenbunkeren måtte Luiten tage til takke med en 2. plads.
— Læs også: Luke Donald på vej mod sjælden sejr
Den tidligere verdensetter, Martin Kaymer, gik en sidste runde i 74 slag (+3) og sluttede på en delt 6. plads – Det var bl.a. en tur i vandet på hul 17, som kostede for tyskeren. Den førende spiller efter 3 runder, Mike Lorenzo Vera, faldt ligeledes tilbage til en delt 6. Plads efter en finalrunde i 75 slag (+4).
Den forsvarende mester, James Morrison, lavede en fremragende forsvar af titlen, da den 31. årige englænder sluttede på en delt 4. plads.
Turneringen er bl.a. sponsoreret af Sergio Garcia og den 36 årige spanier sluttede af med manér. Med 6 birdies og 2 bogies sluttede Garcia på en 3. plads. Garcia, som bl.a. blev fulgt rundt på banen af Real Madrid spilleren Gareth Bale, gik dagens bedste runde i 67 slag.
— Læs også: Monty og Miguel helt fremme på Champions Tour
SørenKjeldsen_aalborg15-296102Bedste dansker blev formstærke Søren Kjeldsen, som gik en fornem finalerunde i 68 slag (-3). Med den flotte afslutning sluttede Kjeldsen på en delt 4.plads og indkasserer godt 650.000 kr og en masse point til diverse ranglister. Kjeldsen lavede 5 birdies og kun 2 bogies. Også Thorbjørn Olesen sluttede flot af med en runde i 69 slag (-2) efter 3 birdies og 1 bogey. Thorbjørn Olesen sluttede på en delt 19. plads sammen med Thomas Bjørn, som desværre gik en sidste runde i 76 slag (+5). Det var den første turnering i 7 uger for Thomas Bjørn, som har været ude med en rygskade.
Spillerne rejser nu til Kina, hvor det i næste uge gælder Shenzhen International på Europa Touren.