Alle danskere under par – Noren stadig i front

Castle Stuart lagde igen anlæg til, da tredje runde af Scottish Open skulle afvikles lørdag. Efter en åbningsrunde med meget svære forhold, så blev lørdag ligesom fredag en dag med rigtig mange lave scores. Selve vejret var meget vådt, men heldigvis ikke dårligere end at man kunne få alle mand igennem til tiden.
Læs også:- Cappelen deler føringen på Web.com
Søren KjeldsenEfter de første 36 huller havde vi fire danskere med i finalerunderne, og alle fire spillede dagens 18 huller under par. Lucas Bjerregaard brugte 70 slag (-2) i dag, hvilket placerer ham som delt nummer 51 i -3. Den placering deler Lucas med blandt andre, Joachim B. Hansen. Joachim var rundt i 69 slag (-3), hvilket betød at han avancerede en del pladser. De to danskere har fornemt selskab af Phil Mickelson på plads nummer 51. Amerikaneren brugte 70 slag på sin runde. Thomas Bjørn brugte 71 slag (-1) på dagens runde, og Thomas er placeret som delt nummer 40 i -2 samlet. Bjørn var -2 undervejs, men en bag-ni med to bogeys og kun en birdie betød, at Bjørn faldt en anelse tilbage. En af dagens bedste runder i feltet stod Søren Kjeldsen for. Kjeldsen, som kun lige klarede cuttet var rundt i 66 slag (-6), hvilket rykkede ham helt op som nummer delt nummer 23. Kjeldsen leverede syv birdies og kun en enkelt bogey på dagens runde, og kan med en ny lav runde i morgen spille med om top 10 placeringerne.
Læs også:- Mads Søgaard avancerer i Slovakiet
Alexander NorenHelt alene i spidsen finder vi vores nordiske ven, Alex Noren. Noren var rundt i 68 slag (-4), hvilket gør at han er -12 totalt. Noren lå længe og kæmpede med en del andre om førstepladsen, men med birdies på 17 og 18 starter svenskeren med et forspring på to slag på søndagens finalerunde. To slag efter Noren finder vi Mannassero og Hatton i -10. Hatton var ligesom Kjeldsen rundt i 66 slag (-6), mens at Mannassero var rundt i 68 slag (-4). Et 3-putt på 17 kostede Mannassero en plads i førerbolden i morgen. Yderligere et slag efter kommer Danny Lee og Justin Walters i -9. Lee var rundt i 70 slag (-2), mens at Walters stod for ugens bedste runde i 65 slag (-7), som betyder at han er helt med i kampen om sejren. Walters leverede syv birdies og ingen bogeys – fremragende!
Der er med andre ord lagt op til en rigtig spændende finalerunde på Castle Stuart i morgen. Husk at Viasat Golf sender det hele direkte fra 15.30 af med kommentering af Leif Nyholm og Henrik Knudsen. Når der på et tidspunkt er fundet en vinder, så bringer vi naturligvis et referat her på siden.