Ree Golf – en bane fyldt med oplevelser

Ree1I det smukke bakkede landskab, lige udenfor den Nordsjællandske by Helsinge, finder man Ree Golf. Banen er oprindeligt fra 2000 og i starten var navnet Helsinge Golf. Da rigmanden Karsten Ree overtog banen i oktober 2008, skiftede banen navn til Ree Golf. I de næste år blev der gennemført en række forbedringer på bane og bygninger, og man kan i dag se at Karsten Ree og hans stab har fået skabt et rigtig dejligt golfanlæg med gode træningsfaciliteter, en lille par-3 bane samt en skøn og velholdt 18-hullers bane.
18 hullers banen er anlagt i et kuperet landskab med mange søer i spil, og den pittoreske gamle stubmølle, Pibemølle, er med sin majestætiske placering på en bakketop synlig fra det meste af banen. Det virker derfor meget naturligt, at man har valgt den gamle stubmølle som klubbens vartegn og logo.
Den oprindelige bane blev designet af spanieren Martinez, der ellers mest er kendt for sine banedesigns på Costa del Sol (Bl.a. Estepona golf, som er kendt af mange danske golfere). I forbindelse med omlægningen af banen valgte man Caspar Grauballe, fra det anerkendte banearkitektfirma Hawtree, til at stå for en omlægning af 3 huller samt ændre hulforløbet. Denne markante ændring var en klar forbedring af banen, for ved at ændre hulforløbet og justere nogle af hullerne fik man en mere harmonisk bane. Tidligere fik man en hård og svær start, men med det nye hulforløb spiller banen ”sig op”, og det betyder at man som spiller skal holde ekstra fokus, når man nærmer sig afslutningen på runden. Teetime’s udsendte tænker her specielt på de 3 ”vand-huller” (hul 13, 14 & 15), der er placeret således at man følger søen hele vejen rundt om vandet. Fælles for disse huller er smalle fairways, masser af vand og mulighed for ”out of bounce” – en lille ”skævert” her kan let få scorekortet spoleret!
2016 07 27 Ree Golf (7)#1
For-ni er umiddelbart mere åben, men det betyder ikke at man bare kan ”læsse” bolden ud i banen, for rammer man ikke fairway, kan man let lande i den tykke rough. Skulle det ske, så er de vise ord ”tag din medicin med det samme” et godt råd – tilbage på fairway så hurtigt som muligt. Spiller man banen i en periode, hvor roughen har gode vækstvilkår, så bliver man hurtigt straffet, hvis man overvurderer mulighederne for det lange præcise slag fra roughen.
Et af de dejlige forhold på Ree Golf er, at der er god plads mellem hullerne. Vand eller en kraftig rough adskiller hullerne, og på de fleste huller er det nærmest umuligt at slå bolden over på et andet hul, så man har ikke situationer hvor man ser spillere, der slår fra andre fairways – slår man skævt så fanges bolden enten af vand eller af den ”høje urt”. Samtidig er Ree Golf en bane, hvor det rigtige course management er af stor vigtighed, for mange huller er designet på en måde der medfører at det ikke nødvendigvis er driveren, der skal i spil fra Teestedet. Et rigtig godt eksempel på dette er det smukke hul 15. Et kort par-4 hul på blot 266m fra gul og 238m fra rød tee. Fra gul tee skal man slå over et hjørne af søen og lande bolden på en lang og smal fairway med den store sø i spil til venstre. Til højre for fairway er der et mindre vandområde. Fairway er formet som en aflang tragt med den brede del tættest på teestedet, og på de smalleste sted er bredden under 10m, så landingsområdet er meget begrænset ved slag på mere end 150m og et jern vil oftest give det bedste resultat.
Greens er meget velholdte og hurtige, og ved første øjekast virker mange af greens lette, men man finder hurtigt ud af at alt ikke er som det ser ud, for greens har mange små hældninger og fald, så det er sjældent at man har et let ”lige-ud-put”. Greens er opdelt i 4 felter, og ved starten af runden er der information om dagens flagplacering, og de enkelte greens opdeling kan ses på scorekortet og  i baneguiden.
Ree4På Ree golf er der desuden en god restaurant, med et menuvalg der er designet til golfspillere, og med et prisniveau som betyder at alle ”kan være med”. Teetime’s udsendte bemærkede at der faktisk var flere ikke-golfere som havde lagt vejen forbi Restaurant Pibemølle. Proshop og sekretariat er beliggende i en selvstændig bygning lige ved træningsområdet, og vi kunne konstatere at shoppen havde et meget stort og varieret udvalg af udstyr, bolde, tøj og sko, så det er let at blive fristet.