Justin Rose vinder historisk OL guld i dramatisk finale – Kjeldsen bedste dansker

dublinOH15-290749
Med en historisk og dramatisk finalerunde endte englænderen Justin Rose med at vinde OL guld i golf for første gang i 112 år.
Det skete, da han holede et putt på 2 meter for en birdie på det 72. og sidste hul, for at vinde med 2 slag til svenske Henrik Stenson, der dermed fik en sølvmedalje.
Bronzen gik til amerikanske Matt Kuchar i -13 der i søndagens finalerunde tangerede banerekorden på 63 slag. Amerikaneren vidste indtil i sidste uge ikke, hvilket turneringsformat han skulle spille i under OL. Kuchar kom med på det amerikanske hold, da Jordan Spieth og Dustin Johnson meldte afbud, og han troede på forhånd, at det var en holdturnering.
Der var spænding og drama undervejs på dagens runde, da Rose og Stenson kørte parløb til og med det 71. hul, hvor de begge var i -15. På det sidste hul pitchede Rose sin bold ind til 2 meter for et birdieputt, mens Stensons birdieforsøg strøg forbi hullet. Stenson endte med at tre-putte for en bogey og da Rose kunne notere sig for en birdie, var mesterskabet ovre.
Læs også: Ryan Moore fører inden finalerunden
Dermed er Justin Rose også den eneste, der både har vundet OL guld samt en major turnering. da han vandt U.S. Open i 2013.
For danskernes vedkommende endte Søren Kjeldsen sammenlagt i -3, hvilket rakte til en delt 21. plads. På sin finalerunde søndag lavede han fire birdies og tre bogeys. Thorbjørn Olesen endte i -1 og en delt 30. plads.
Dermed var danskerne langt fra OL medaljerne, men den store oplevelse af at være med i OL turneringen og repræsentere sit land på en anderledes måde end til dagligt på diverse tours må være noget som de tænker tilbage på, når karrieren en dag er forbi.
Slutstillingen, OL 2016