Crowne Plaza – Vilamoura

Crownw Plaza VilamouraNogle vil måske kalde hotel Crowne Plaza Vilamoura i Algarve, Portugal, for stort og upersonligt, og der er faktisk noget om snakken, hvis man taler om hallen, receptionen og baren.
Den pompøse sydeuropæiske stil med alt for meget marmor er ikke det vil vi skandinavere vil kalde hyggeligt. Flot, men rungende – og lidt koldt. Men det er jo nok også tanken. De lokale vil jo nok kalde det dejligt køligt, når solen brænder. Og det gør den jo heldigvis det meste af tiden på Algarvekysten.
Men hotellet har altså bare hammer lækre værelser og en helt fantastisk beliggenhed. Nok ét af de fedeste hotelværelser jeg nogensinde har boet på – og det er altså blevet til nogle stykker gennem årene. Og så ligger det helt ned til stranden – bare fem minutters gang fra den populære Marina med et væld af restauranter og barer – to minutters gang fra kasinoet – og præcis lige langt nok væk fra begge dele til at man ikke bliver generet af det liv og glade aftener, som begge steder er leveringsdygtige i. Selv hvis man sidder på sin terrasse og nyder solnedgangen med en kølig drink.
Hotellet har egen parkering og indenfor bare en halv times kørsel ligger flere golfbaner end man kan nå at spille selv på en meget lang ferie.
Et godt tip – hvis man gerne vil prøve nogle andre restauranter end dem i Marinaen – er at spørge personalet på hotellet. De mener alle (uofficielt) at det meste af Marinaen er en turistfælde, og at restauranterne er alt for dyre. I stedet anbefaler de at tage nogle få minutter den anden vej – ind til byen Quarteira, hvor man på en autentisk Portugisisk restaurant kan få et kongemåltid – især fisk, men også kød – til meget rimelig penge.