Rose vandt i Hong Kong foran Lucas

Justin Rose (2)Justin Rose vandt USB Hong Kong Open efter et tæt opløb med Lucas Bjerregaard. Det blev som ventet en nærmest match play lignende duel hele vejen gennem runden.
Lucas overvandt hurtigt en famlende start og fik birdies på både tredje og fjerde hul. Herefter pars og bogey på ottende, men birdie på niende. Efter bogey på 11. og birdies på både 12. og 13, førte Lucas i 18 under par mod Roses 17 under.
– Læs også: Lucas og Rose i nyt parløb søndag
Lucas drivede langt i venstre på 14. par 4 til et dårligt leje og med træer foran. Lucas pitchede den ud og kom på green i tre, men langt fra hullet. Det blev her et treputt da han missede for bogey fra små to meter. Par til Rose der i stedet for at være bagud med et slag, nu førte med et.
Afgørelsen faldt reelt på hullet efter, hvor Rose scorede birdie mod par til Lucas. Heldigvis var der aldrig nogen bagved, der var rigtig tæt på. Lucas Bjerregaard var sikker på mindst andenpladsen.
Begge lavede par på 17. hul og Justin Rose treputtede 18. green og tog den bogey han havde råd til. Rose vandt dermed sin ottende sejr på Europen Tour i 17 under par et slag foran Lucas, der fik andenpladsen og et fantastisk resultat med til det videre slutspil!
Hele fire spillere delte tredjepladsen i 11 under par. Det var Soomin Lee fra Korea (I 64 og dagens bedste score), Patrick Reed fra USA, Jason Scrivener fra Australien og den nye engelske stjerne Matthew Fitzpatrick.
Førstepræmien til Justin Rose var på 289.947 euro mod 193.298 til Lucas Bjerregaard. Dertil 34,00 verdensranglistepoint til Rose og 20,40 til danskeren. Rose rykker fra nummer syv i verden til nummer fem eller seks, alt efter hvordan det går Rickie Fowler senere søndag i USA.
Lucas Bjerregaard rykker fra nummer 285 i verden op omkring nummer 180 og på Race to Dubai rykker han fra nummer 85 ind lige omkring nummer 60, der er kravet til den senere sæsonfinale.
Lasse Jensen gik sin sidste runde i 70 med en bogey på sidste hul og endte på en delt 51. plads. Først mandag kan vi endelig sige om det er nok til at springe Stage II over i det videre forløb med Tourskole.
USB Hong Kong Open, Slutresultat