Thorbjørn som nummer 2 og Kjeldsen med bedste runde i Qatar

Branden GraceEfter en blæsende dag i Qatar blev det favoritten Branden Grace, der løb med sejren ved denne uges Commercial Bank Qatar Masters. Branden Grace gik en sidste runde i 69 slag (-3) og vandt turneringen med 2 slag foran et felt på 2 bestående af danske Thorbjørn Olesen og spanske Rafa Cabrera-Bello. Branden Grace bliver derved den første spiller, som formår at forsvare titlen i Qatar. Grace lavede birdies på hul 1, 6, 10 og 18 samt en enkelt bogey på hul 5. Sejren kom aldrig for alvor i fare, og da Grace kom på greenen i to slag på det afsluttende par 5 hul, kunne han sikkert to-putte sig til sejren.
Den førende spiller efter 3 runder, Paul Lawrie, startede godt med en birdie på første, men fulgte op med bogies på hul 2, 5, 13 og 16 samt dobbeltbogey på både hul 9, efter en tur i vandet, og hul 14 efter et dårligt drive. Den 47 årige skotte sluttede turneringen på en delt 13. plads.
Læs også: Forrygende Thorbjørn kæmper med om sejren i Qatar
ThorbjørnOlesen_wentworth15-289406Thorbjørn Olesen sørgede for den første danske top-10 placering i 2016. Thorbjørn startede fornuftigt med 3 pars efterfulgt af en birdie på hul 4. Birdien kom efter Thorbjørn slog et 155 meter slag fra roughen ind tæt på pinden. Thorbjørn måtte desværre notere en bogey på par 3 hullet ottende efter en tur i bunkeren. På hul 10 havde Thorbjørn en rigtig god birdiechance, men missede desværre puttet. Efter et solidt put på hul 18 kunne Thorbjørn notere endnu en birdie og sluttede derved på en delt andenplads i samlet -12 efter en runde i 71 slag (-1).
Dagens bedste runde i Qatar stod danske Søren Kjeldsen for. Med birdies på hul 1, 6, 9, 10 og 18 og kun en enkelt bogey på hul 15 kunne Kjeldsen skrive under på en score på 68 slag (-4). Kjeldsen sluttede på en delt 20. plads og udtalte efter runden at han var meget tilfreds med sit spil og så frem til næste uges Dubai Desert Classic, hvor der pt. er 5 danskere til start.
Læs også: Choi og Woodland fører i San Diego, hvor talenter imponerer
De øvrige danske spillere i finalerunderne var Lucas Bjerregaard som blev nummer 41, Thomas Bjørn blev nummer 59 og Joachim B. Hansen sluttede turneringen som nummer 68.
Commercial Bank Qatar Masters, leaderboard