Skræmmende virus er en tikkende bombe under OLs golfturnering

mosquito-719613_1280Et lille insekt er lige nu årsag til at hele Sydamerika er på den anden ende. De syd- og mellemamerikanske myg er nemlig bærere af den yderst farlige Zika-virus, der kan give skader på ufødte børn, hvis en kvinde smittes under sin graviditet.
Det hårdest ramte land lige nu er Brasilien. Landet hvortil der om et halvt års tid vil valfarte atleter fra hele verden i forhåbningen om Olympiske medaljer. Men er det risikoen værd? Det spørgsmål må mange af de potentielle kvindelige deltagere stille sig selv i denne tid.
— Læs også: Ingen har tid til at prøvespille OL banen
WHO har kaldt Zika-virusen for en epidemi og lige nu er der hverken kur eller vaccine mod sygdommen, der kan give hjerneskader på fostre hos gravide kvinder, imens den hos mænd er knapt så farlig.
Golfspillerne vil utvivlsomt være blandt de mest udsatte ved OL i Rio. De 120 deltagere skal tilbringe fire dage i et vådområde udenfor Rio med to kunstigt anlagte – og stillestående – søer. Med andre ord: Mygge-himmelen.
— Læs også: OL ranglisten (M): Kjeldsen og Olesen på vej mod Rio
02-06-2012 Ladies European Tour 2012, Deloitte Ladies Open, Golfclub Broekpolder, Rotterdam, The Netherlands. 01-03 June. A volunteer with a mosquito net during the second round.
Arrangørerne bag banen i Rio har lovet, at der straks vil blive lavet foranstaltninger der gør, at vandet i de to søer ikke er stillestående, så man kan komme de værste oaser til livs.
Indtil nu er kendskabet til Zika-virusen begrænset. Kvindelige atleter kan komme til Rio uvidende om, at de måske er den spæde begyndelse af en graviditet. Og hvad vil langtidsvirkningerne være? Vil fremtidige børn også blive skadet, hvis man som kvinde bliver smittet? Spørgsmålene må hobe sig op, og kommer der ikke gode svar derpå, så vil man sagtens kunne forestille sig en ret afbudsramt OL-turnering.